ostao bez dva igrača

[FOTO] Treneru Barcelone Ronaldu Koemanu stižu loše vijesti, jedna za drugom

08.02.2021 u 17:36

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone nanizali su već šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda, produživši niz na 11 utakmica bez poraza. No, stanje u momčadi Ronalda Koemana još je uvijek daleko od idealnog

Barcelona je u nedjelju u Sevilli pobijedila domaći Betis 3:2, ali za tri boda Katalonci su se jako namučili, a pobjednički gol postigli su tek u 87. minuti. Strijelac je bio Trincao.

Naravno, trenera Ronalda Koemana ta su tri boda razveselila, ali ne i vijest koju je dobio ovog ponedjeljka. Naime, po povratku u Barcelonu, Urugvajac Ronald Araujo, mladi stoper, koji je uskočio u momčad umjesto ozlijeđenog Gerarda Piquea, obavio je dodatne pretrage.

Araujo je zamijenjen već u 12. minuti, a liječnici su potvrdili da je riječ o ozbiljnijoj ozljedi gležnja, zbog koje ga na terenima neće biti duže vrijeme, što znači da će propustiti utakmice osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a, dvoboj polufinala kupa Kralja, te nekoliko bitnih utakmica u La Ligi.

Sve to stiglo je nakon još jedne loše vijesti za Koemana. Barcelonin tinejdžer Ansu Fati još u petak podvrgnut je i drugoj operaciji ozlijeđenog koljena, koja bi mogla spriječiti povratak ovog krilnog napadača na terene ove sezone.

Katalonska televizija TV3 kaže da oporavak 18-godišnjaka od prve operacije ozljede meniskusa koljena, ozlijeđenog u dvoboju, zanimljivo protiv istog suparnika kao i Araujo, s Real Betisom u studenom, nije tekao onako kako je predviđeno.

Početna prognoza za njegov oporavak bila je postavljena za četiri mjeseca, a nadao se da će se vratiti za utakmice Lige prvaka u ožujku.

No, došlo je do komplikacija, pa je mladi nogometaš morao i po drugi put pod nož u posljednjih nekoliko tjedana, a najgore je što se sugerira da nije isključena i treća operacija.

Barcelona će tako morati bez Fatija, kao i španjolska reprezentacija jer je svojim igrama krajem prošle godine dobio i poziv u Furiju.

  • +4
Granada - Barcelona (Kup Kralja) Izvor: EPA / Autor: Miguel Angel Molina