GANE VS TUIVASA

[FOTO] Strašan meč ponajboljih UFC-ovih teškaša okončan na brutalan način; žestoki udarci su sijevali sa svih strana...

04.09.2022 u 11:01

Bionic
Reading

U subotu navečer u pariškom 'Bercyju' organiziran je UFC event, a u glavnoj borbi vidjeli smo strašnu borbu teškaša, domaći borac Cyril Gane nokautom u trećoj rundi svladao je Australca Taija Tuivasu

Iako je Ciryl Gane radi svojih tehničko-taktičkih i fizikalnih predispozicija ušao u ovu borbu kao veliki favorit, znalo se da se Tuivasu ne smije nikako prekrižiti unaprijed. Ganeu je ovo bio povratak nakon tijesnog poraza od Ngannoua u siječnju ove godine, dok je Tuivasa u ovu borbu ušao sa sjajnim nizom od pet uzastopnih pobjeda, piše Fight Site.

Prva runda prošla je u ispitivanju snaga kod oba borca, nekoliko bačenih low kickova, preciznih kontri Ciryla Ganea i nekoliko pokušaja Tuivase da poveže jake udarce. Neke veće akcije nismo vidjeli, a runda je bez greške mogla otići na bilo koju stranu.

U drugoj rundi Tuivasa je krenuo nešto konkretnije i tjerao Ganea na konstantno povlačenje, ali samim time se otvorio nekoliko puta za precizne Ganeove kontre.G ane je sve bolje počeo koristiti distancu, te nožnim tehnikama pogađao Tuivasu s distance. Minutu i pol prije završetka druge runde Tuivasa je eksplodirao i gotovo nokautirao Ganea, no Francuz preživljava i nakon nekoliko sekundi strašno pogađa Tuivasu i preokreće meč u svoju korist.

Posljednja minuta druge runde protekla je u izmjenama udaraca s obje strane, a nokaut je bio toliko blizu da je pravo čudo da su oba borca dočekala kraj runde na nogama.

  • +4
Ciryl Gane i Tai Tuivasa, UFC Fight Night 2022. Izvor: Profimedia / Autor: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Treća runda počela je kao i prve dvije, prilično rezervirano. Nakon dvije minute Gane pogađa Tuivasu preciznim high kickom direktno u bradu nakon čega je Tuivasa davao dojam da je spreman za spavanje. No sekundu nakon što je Gane krenuo na finiš Tuivasa kreće u izmjene udaraca kakve se rijetko kada viđaju u teškaškim borbama.

Udarci su sijevali s obje strane, a teži kraj uvijek bi izvukao Tuivasa. Gane je nastavio udarati Tuivasu prednjim kickovima u tijelo što mu je dodatno naštetilo i oslabilo ga, a Gane je samo nanjušio krv i krenuo na finiš. Nakon nešto malo više od četiri minute borbe Gane pogađa Tuivasu čime ga baca u knockdown, a nakon nekoliko snažnih udaraca u parteru sudac prekida borbu.

Bila je to jedna od naboljih borbi godine u konkurenciji teškaša...