konferencijska liga

[FOTO] Sheriff usred Beograda utrpao tri gola Partizanu i izbacio ga iz Konferencijske lige

23.02.2023 u 21:27

Bionic
Reading

Nogometaši Partizana nisu se plasirali u osminu finala Konferencijske lige nakon su večeras u Beogradu u uzvratnoj utakmici poraženi od moldavskog Sheriffa 3:1

Prva utakmica u Moldaviji završila je pobjedom Partizana 1:0. Srpski sastav poveo je golom Qeensija Meeniga u 13. minuti i činilo se da Sheriffu prijeti katastrofa.

No, već u 22. minuti izjednačio je Cedric Badolo iz Burkine Faso iz jedanaesterca, a junak velike pobjede protiv Partizana postao je Senegalac Muhamed Diop.

Prvo je Diop zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela za 2:1, a onda je usred Beograda utrpao i treći gol Partizanu u 47. minuti za konačnih 3:1.

  • +5
Partizan - Sheriff (Šerif), Konferencijska liga, 23.2.2023. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

I rimski Lazio otišao je u osminu finala odigravši 0:0 kod rumunjskog Cluja i potvrdivši pobjedu 1:0 s Olimpica. Prolaz je Rimljanima olakšao Hrvat Karlo Muhar, koji je u 77. minuti isključen. Lovro Cvek je igrao cijeli susret za Cluj, kao i Toma Bašić za Lazio. 

Ciparski AEK Larnaca prošao je dalje odigravši 0:0 kod ukrajinskoga Dnipra, te je sačuvao pobjedu 1:0 iz prvog dvoboja. Marin Jakoliš igrao je za goste do 74. minute.