jedan od najvećih

Legendarni kapetan objavio kraj pa se u emotivnoj objavi dotakao Luke Modrića: Zavidim mu...

23.02.2023 u 19:24

Bionic
Reading

Sergio Ramos (36) na društvenim je mrežama objavio kako završava reprezentativnu karijeru. Za Španjolsku je od 2005. godine odigrao 180 utakmica, zabio je 23 gola, osvojio SP 2010. te EP 2008. i 2012. godine

'Došlo je vrijeme, vrijeme da se oprostim od reprezentacije, našeg dragog i uzbudljivog crvenog dresa', napisao je Sergio Ramos (36) na društvenim mrežama te pojasnio:

'Jutros me nazvao izbornik Luis de la Fuente koji mi je rekao da ne računa i da više neće računati na mene bez obzira na razinu na kojoj igram ili ću igrati u nastavku svoje karijere. Ovo je kraj puta za koji sam se nadao da će biti duži i da će se završiti s boljim ukusom u ustima, shodno sa svim uspjesima koje smo postigli. Skromno vjerujem da je moja karijera zaslužila kraj zbog osobne odluke ili zato što moje igre nisu bile ono što treba reprezentaciji, a ne zbog moje dobi ili drugih razloga. Jer biti mlad ili manje mlad nije vrlina ili mana, to je samo privremena karakteristika koja nije nužno povezana s učinkom ili sposobnošću. Zato sad s divljenjem i zavišću gledam na Modrića, Messija, Pepea', napisao je Ramos i nastavio:

'Nažalost, za mene to neće biti tako, jer nogomet nije uvijek fer i nogomet nikada nije samo nogomet. Odlazim uzdignute glave, apsolutno zahvalan za sve ove godine i vašu podršku. Sa sobom nosim neizbrisive uspomene, sve titule za koje smo se borili i osvojili zajedno, punog srca što sam španjolski nogometaš s najviše utakmica. Ovaj grb, ovaj dres i ovi navijači, svi vi, učinili ste me sretnim. Nastavit ću navijati za svoju zemlju s emocijama osobe koja je imala privilegiju da je 180 puta predstavlja. Hvala od srca svima vama koji ste uvijek vjerovali u mene', zaključio je u svom emotivnom oproštaju Sergio Ramos.