liga prvaka

[FOTO] PSG pobjedom kod Uniteda maksimalno zakomplicirao rasplet H skupine, težak ali bezbolan poraz Seville od Chelseaja

02.12.2020 u 23:08

Bionic
Reading

U srijedu je utakmicama u skupinama E, F, G i H kompletirano peto kolo u nogometnoj Ligi prvaka. U derbiju večeri nogometne Lige prvaka PSG je na Old Traffordu pobijedio Manchester United sa 3:1 zakompliciravši situaciju u skupini H. Chelsea je na gostovanju porazio Sevillu sa 4:0 osiguravši 'jedinicu', dok je Borussia Dortmund izborila plasman u osminu finala.

U najzanimljivijem susretu večeri PSG je na Old Traffordu pobijedio Manchester United sa 3:1 uzvrativši 'Crvenim vragovima' za poraz 1:2 u prvom susretu u Parizu.

Manchesteru je bio dovoljan i bod kako bi osigurao jednu od prve dvije pozicije, no porazom je zakomplicirao situaciju. Kako je RB Leipzig slavio u Turskoj protiv Istanbul Basaksehira sa 3:2, uoči zadnjeg kola ManU, PSG i RB Leipzig imaju po devet bodova.

Parižane u posljednjih 90 minuta čeka domaći ogled protiv otpisanih Turaka, dok će RB Leipzig i Manchester United u međusobnom susretu tražiti putnika za osminu finala. Englezima će biti dovoljan i bod jer su u prvom susretu slavili sa 5:0.

PSG je poveo već u 6. minuti golom Brazilca Neymara, no United je izjednačio u 32. minuti preko Marcusa Rashforda. Engleskom napadaču je pomogao Danilo od kojeg se lopta odbila i prevarila Keylora Navasa.

  • +6
Manchester United - PSG Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Domaćin je u 56. minuti mogao do preokreta, no vratnica je spasila Parižane. United je izveo brzu kontru, Cavani je primio dobar pas i sa 20 metara pokušao prebaciti Navasa, no pogodio je vratnicu. Martial je pokupio odbijanac unutar kaznenog prostora i uputio udarac prema vratima PSG-a, ali je Marquinhos blokirao udarac.

Do nove prednosti gosti su stigli u 69. minuti kada je Marquinhos zabio u gužvi za 2:1. Samo dvije minute kasnije 'Crveni vragovi' su ostali s igračem manje, Fred je dobio drugi žuti i morao je napustiti teren. Bio je to možda i ključni trenutak utakmice. Do kraja susret Parižani su zabili još jedan gol, a strijelac je ponovo biio Neymar u prvoj minuti sudačke nadoknade.

RB Leipzig je osvojio važna tri boda u borbi za plasman u osminu finala nakon što je u 'ludom' dvoboju u Istanbulu pobijedio Istanbul Basaksehira sa 4:3. Gosti su imali 2:0 i 3:1, no domaćin je predvođen trostrukim strijelcem Irfanom Kahvecijem uspio izjednačiti na 3:3. Ipak, u drugoj minuti nadoknade njemački sastav je stigao do pobjede.

Leipzig je poveo u 26. minuti, Marcel Sabitzer je pucao sa više od 25 metara, ali je lopta na putu do gola pogodila Yussufa Poulsena i prevarila domaćeg vratara. Mukiele je u 43. minuti zabio za 2:0, no u posljednjim trenucima prvog dijela Irfan Kahveci je vratio turskog prvaka u život. Edin Višća je iz kornera uputio prizemnu loptu na rub kaznenog prostora, a Kahveci je sjajnim udarcem pogodio za 2:1.

Dani Olmo je lijepo zabio za 3-1 u 66. minuti, no samo šest minuta kasnije Kahveci je smanjio na 2:3. Sjajnu predstavu 25-godišnji turski veznjak je okrunio fantastičnim golom iz slobodnog udarca u 85. minuti. No, to nije bilo dovoljno, jer je Leipzig u drugoj minuti nadoknade stigao do pobjede. Alexander Sorloth je sjajnim udarcem sa 20 metara pogodio za 4:3.

U skupini E Chelsea je na gostovanju porazio Sevillu sa 4:0 osiguravši prvo mjesto u skupini, a sva četiri gola zabio je Olivier Giroud.

Sevilla i Chelsea su i prije ove utakmice osigurali prolaz, a na Sanchez Pizjuanu igrali su za 'jedinicu'. Kako je prvi susret završio bez golova, bilo je jasno kako će pobjednik osigurati prvo mjesto.

'Bluesi' su poveli već u osmoj minuti preko Girouda koji je lijepo pogodio na asistenciju Kaia Havertza. Francuski napadač je u 54. minuti povećao prednost londonskog sastava, a za drugi gol asistirao mu je Mateo Kovačić. U 74. minuti je zabio i za 3:0 na dodavanje Kantea, a sjajnu večer zaokružio je i četvrtim golom u 83. minuti iz kaznenog udarca kojeg je sam izborio.

  • +2
Sevilla - Chelsea Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Sa 34 godine i 63 dana Giroud je postao najstariji igrač u povijesti Lige prvaka koji je upisao 'hat-trick', a računajući i Kup prvaka, stariji od njega bio je tek Ferenc Puškaš koji je imao 38 godina i 173 dana kada je zabilježio 'hat-trick' za Real Madrid 1965.

Ivan Rakitić je igrao do 75. minute za Sevillu, dok je Kovačić za goste igrao do 67. minute.

U ranije odigranom susretu Krasnodar je pobijedio Rennes sa 1:0 osiguravši treće mjesto i plasman u Europsku ligu.

Pogodak odluke zabio je Marcus Berg u 72. minuti. Aleksander Martinovič je uputio jednu dugačku loptu, Berg je bio brži od francuskih stopera, izašao je sam ispred Romaina Salina i lijepo zabio za 1:0.

U skupini F Borussija je, oslabljena zbog ozljeda neigranjem prvog strijelca Erlinga Haalanda i veznjaka Emrea Cana, ispunila cilj, osvojila bod koji joj je bio dovoljan za bod. Haaland je otpao zbog problema s tetivom, dok Can ima ozljedu mišića.

Domaćin je poveo u 44. minuti golom Raphaela Guerreira, a izjednačio je Ciro Immobile iz kaznenog udarca u 67. minuti.

U drugom susretu Club Brugge je pobijedio Zenit sa 3:0 osiguravši utješno treće mjesto i Europsku ligu, ali i ostavši u igri za osminu finala.

Golove su zabili Charles de Ketelaere (33), Hans Vanaken (58-11m) i Lang (73). Matej Mitrović nije igrao zbog ozljede za domaćine, dok je Dejan Lovren propustio utakmicu zbog žutih kartona.

U skupini G Barcelona i Juventus su ostvarili očekivane pobjede protiv Ferencvaroša i kijevskog Dynama. Barca je u Budimpešti slavila sa 3:0, dok je Juve u Torinu pobijedio identičnim rezultatom pa će španjolski i talijanski velikan u zadnjem kolu u međusobnom susretu odlučiti o pobjedniku skupine.

  • +4
Ferencvaroš - Barcelona Izvor: EPA / Autor: Zsolt Szigetvary

Barca će ogled na Camp Nou dočekati s tri boda više. Podsjetimo Španjolci su u prednosti jer su u Torinu slavili sa 2:0.

Barcelona je u Mađarskoj rutinski stigla do tri boda, a golove su zabili Griezmann (14), Braithwaite (20) i Dembele (28-11m), dok su strijelci za Juve bili Chiesa (21), Ronaldo (57) i Morata (66).

Za Mađare je od 71. minute zaigrao Roko Baturina ušavši u igru umjestu Uzunija.

Liga prvaka
Skupina E
KrasnodarRennes1:0
SevillaChelsea0:4
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Chelsea541013
2.Sevilla531110
3.Krasnodar51134
4.Rennes50141
Sljedeće utakmice
8.12.RennesSevilla
8.12.ChelseaKrasnodar
Skupina F
Club BruggeZenit3:0
Borussia DortmundLazio1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Borussia Dortmund531110
2.Lazio52309
3.Club Brugge52127
4.Zenit50141
Sljedeće utakmice
8.12.LazioClub Brugge
8.12.ZenitBorussia Dortmund
Skupina G
FerencvarosBarcelona0:3
JuventusDinamo Kijev3:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Barcelona550015
2.Juventus540112
3.Dinamo Kijev50141
4.Ferencvaros50141
Sljedeće utakmice
8.12.BarcelonaJuventus
8.12.Dinamo KijevFerencvaros
Skupina H
BasaksehirRB Leipzig3:4
Manchester UnitedParis Saint Germain1:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Manchester United53029
2.Paris Saint Germain53029
3.RB Leipzig53029
4.Basaksehir51043
Sljedeće utakmice
8.12.Paris Saint GermainBasaksehir
8.12.RB LeipzigManchester United