DŽOKER S KLUPE

[FOTO] Marko Livaja nije skrivao koliko je ponosan zbog važnog gola, a onda je otkrio što se događalo na klupi za rezerve naše reprezentacije

26.09.2022 u 06:33

Bionic
Reading

Do 69. minute Hrvatska je opasno 'visila', imala je 'samo' 1:1 protiv Austrije u Beču, a u isto je vrijeme Danska vodila protiv Francuza. A onda se ukazao Marko Livaja koji je ušao samo nekoliko minuta ranije i presudio Austrijancima

Bila je doslovno akcija iz nogometnih knjiga. A izveli su je velemajstori. Ivan Perišić je po tko zna koji put probio lijevi bok Austrijanaca i savršeno ubacio oštru loptu u peterac na drugu stativu. A tamo - Englezi bi rekli 'fox in the box'. Tko drugi nego Marko Livaja!

Dalićev džoker s klupe pratio je akciju i onda manirom vrsnog napadača kakav i jest savršeno pogodio glavom u bliži kut za 2:1. Austrijski golman Lindner je bio na toj lopti, ali je ona neobranjivo prošla tik pored stative i kroz njegove ruke!

'Sretan sam što sam dao taj gol za 2:1, možemo reći da smo na pola puta. Ova momčad ima snagu i znanja za osvojiti Ligu nacija', rekao je Marko Livaja te dodao:

'Zaslužili smo Final Four nakon svega što smo pokazali u ovoj skupini. Momci su stvarno odigrali na visokom nivou, jer protivnik je bio izuzetno snažan.'

  • +51
Austrija - Hrvatska, Liga nacija, 25.9.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Što se sve za vrijeme utakmice događalo na našoj klupi za pričuvne igrače?

'Mi na klupi smo znali da Danci vode i da mi moramo pobijediti. Ali nije bilo nervoze, znali smo da mi to možemo', otkrio je Livaja te se za kraj osvrnuo na Svjetsko prvenstvo u Kataru koje počinje za manje od dva mjeseca:

'Nisam nikada igrao na nekom važnom natjecanju, radujem se, borit ću se kako bih išao na Svjetsko prvenstvo u Katar. Zato je važno nastaviti igrati dobro i u Hajduku', zaključio je Marko Livaja.