TRADICIONALNA BOJA

[FOTO] Ferrari predstavio novi bolid s kojim želi srušiti Red Bull u prvenstvu Formule 1

14.02.2023 u 14:24

Bionic
Reading

Ferrari je u utorak u svom sjedištu Maranellu predstavio svoj novi bolid, s ambicijom da se podigne na razinu Red Bulla nakon sezone 2022. obilježene skupim pogreškama u strategiji utrke i problemima s pouzdanošću

Scuderia, koja nije pobijedila od VN Austrije 10. srpnja, završila je druga u prvenstvu konstruktora iza Red Bulla, ekipe trenutnog dvostrukog svjetskog prvaka Maxa Verstappena.

Osim toga Ferrari je zadnju titulu svjetskog prvaka u kategoriji konstruktora osvojio 2008. godine, a u kategoriji vozača 2007. (Kimi Räikkönen).

'Nama je najvažnije staviti Ferrari ispred', kazao je u utorak u povijesnom sjedištu Maranella novi šef Ferrarija Francuz Frédéric Vasseur, koji je stigao iz Alfa Romea nakon odlaska Mattie Binotta u studenom.

U svojoj tradicionalnoj crvenoj boji s crnim detaljima, verzija jednosjeda 2023 nazvana je SF-23.

  • +4
Bolid Ferrarija za 2023. Izvor: Profimedia / Autor: Federico Basile/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Prošle godine, nije tajna, motor nije bio najbolja prednost [automobila]. Obavili smo dobar posao i spremni smo', uvjeravao je Vasseur.

'Cilj je pobijediti, jasno', istaknuo je Charles Leclerc, viceprvak svijeta i ove godine jedan od vozača uz Španjolca Carlosa Sainza.