zato je poseban

Dvostruki prvak Formule 1 dotakao se utrka protiv Michaela Schumachera: Drugi vozači su to imali, ali ne i on

12.02.2023 u 08:01

Bionic
Reading

Fernando Alonso je još jednom biranim riječima govorio o Michaelu Schumacheru te je tako opet pokazao koliko cijeni njemačkog vozača

Španjolac je 2005. postao najmlađi svjetski prvak kada je s Renaultom prekinuo Schumacherov dominantni niz od pet naslova zaredom u sezoni 2005. s Ferrarijem. Sljedeće godine Alonso je obranio titulu od naleta sedmerostrukog prvaka, a legendarni Nijemac je otišao po prvi puta u mirovinu.

Jedan protiv drugoga su vozili i u razdoblju od 2010. do 2012. kada se Schumi vratio na tri sezone u bolid Mercedesa. Od tada je prošlo više od desetljeća, a njemački vozač više od devet godina izoliran od javnosti nakon teške nesreće na skijanju.

No Alonso ne zaboravlja kako je bilo voziti protiv Schumachera. On se u karijeri natjecao protiv širokog spektra vozača, a u opširnom intervjuu za službenu web stranicu Aston Martina posebno je istaknuo Schumacherovu 'odlučnost' i 'dosljednost'.

'Michael nije imao loših dana. Michael nikad nije bio slabi. To me se najviše dojmilo kad sam došao u Formulu 1, a posebno kad sam se s njim borio za naslov prvaka. Ranije, u svim mojim karijerama i različitim kategorijama, moji suparnici su imali loših dana i to su bili dani koje biste iskoristili i osvojili biste mnogo više bodova od njih', pričao je Španjolac i dodao:

'S Michaelom se to nije dogodilo. On i Ferrari bili su nepobjedivi većinu vremena, ali čak i kada nisu imali dobar bolid, gume ili bilo što drugo, Michael je ipak završio drugi ili treći. Čak i nakon lošeg slobodnog treninga ili loših kvalifikacija, i dalje bi Michael na bio na postolju u nedjelju.

Želio je još nešto napomenuti: 'Imao je tu upornost, tu spremnost da iskoristi svaku priliku, da umanji štetu u lošim danima i maksimizira dobre dane. Njegova je odlučnost bila izvanredna.'