slavio u s. arabiji

[FOTO] 'El Animal' nakon najveće pobjede u karijeri jedva suzdržavao suze: Tata, ovo je za tebe! I za moju prelijepu ženu

21.08.2022 u 00:35

Bionic
Reading

Hrvatski boksački teškaš Filip Hrgović u svom je 15. profesionalnom nastupu upisao i 15. pobjedu svladavši u Jeddahu jednoglasnom odlukom sudaca Kineza Zhileija Zhanga nakon 12 rundi.

Nakon proglašenja pobjednika Filip je dao veoma emotivnu izjavu u kojoj je pobjedu posvetio svom preminulom ocu, a također je spomenuo i svoju ženu.

'Ja sam ratnik. Ovo je bilo za mog oca koji je preminuo prije 2 mjeseca. Sve sam napravio za njega, svog oca Peru Hrgovića. Za njega i moju lijepu ženu Marinelu, koja je bila sa mnom u Houstonu na pripremama i dala mi energiju. Pogledajte ju kako je lijepa, ona je anđeo. Dečki, budite oprezni!', prepun emocija pričao je Hrgović.

Nakon pitanja o nokdaunu u prvoj rundi, Filip je odgovorom dao dojam kako ga nije toliko uzdrmao taj udarac koliko se na početku mislilo. Također je odao priznanje Zhangu, te rekao kako ga je iznenadio te da je bio bolji nego li je on to očekivao.

'Bila je to jako bliska borba; gubio sam, ali u kasnijim rundama sam se vratio, dao sam sve od sebe, pogodio ga teškim udarcima, a on je samo stajao'.

  • +12
Filip Hrgović vs. Zhang Zhilei Izvor: Profimedia / Autor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

'U nokdaunu nisam bio povrijeđen, samo sam izgubio ravnotežu. Ali iznenadio me, bio je bolji nego sam to očekivao. Bila je to jako bliska borba, ali ja sam u konačnici pobijedio', zaključio je hrvatski teškaš..

Filip je ovom pobjedom postao obavezan izazivač za IBF-ov pojas koji trenutno drži Oleksandr Usyk, a možda mu ga u konačnici preotme Anthony Joshua.