kup

[FOTO] Drugoligaši kreirali senzacije, Dinamo i Torcida posrnuli već u četvrtfinalima

17.02.2023 u 22:38

Bionic
Reading

Drugoligaš Šibenik 1983 napravio je najveću senzaciju u četvrtfinalu Hrvatskog malonogometnog kupa i svladao Futsal Dinamo u Domu sportiva II nakon boljeg raspucavanja šesteraca.

Šibenik je vodio sa 2:0 i 3:1, a Dinamo je izborio šesterce golovima u zadnje dvije minute utakmice. No, Šibenčani su bili ti koji su bili bolji u raspucavanju i izborili pomalo i neočekivani prolazak u polufinale.

Šibenik 1983 šokirao je Dinamo već u 22. sekundi utakmice kada je Brazilac Almeida Carvalho odapeo i pogodio za iznenađujuće vodstvo Šibenčana. Gosti su krenuli vrlo hrabro i u još nekoliko navrata zaprijetili Ivanu Pavliću, a onda su u 11. minuti ponovno utišali Dvojku kada je precizan s poludistance bio drugi Brazilac u redovima Šibenčana, Monteiro Thomas. Dinamo je preuzeo inicijativu na parketu, stezali su obruč oko Šibenikovog gola, a gostujući blok probili su u 20. minuti kada je Neven Zonjić zabio iz blizine za 2:-1, rezultat s kojim se otišao na odmor.

U drugom dijelu Dinamo je dominirao susretom, no nikako nije mogao probiti čvrste goste koji su u 35. stigli i do trećeg pogotka nakon kontre Monteira. Drugi Brazilac, Almeida Carvalho u 37. je zaradio drugi žuti karton te je Dinamo u igri s igračem više uspio zabiti preko Filipa Novaka. Dinamo je nastavio s pritiskom i lovom na izjednačujući gol, a isti je stigao četiri sekunde prije kraja kada je Zvonimir Šućur zabio za 3:3 i šesterce.

Prve dvije serije pogodili su igrači obje momčadi, no Dinamo je nanizao tri uzastopna promašaja, a za Šibenčane precizan je bio Ćorluka.

  • +14
Futsal: Dinamo - Šibenik 1983, 1/4 finala kupa Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Ranije tijekom dana, na identičan način kreirano je iznenađenje u srazu drugoligaša Murtera i prvoligaša Torcide. Naime, Murter je iznenadio splitsku Torcidu i boljim izvođenjem šesteraca sa 7:4 (4:4) prošao u polufinale

Murterani su priredili još jedno iznenađenje i nakon Universitasa, izbacili u Kupu još jednog prvoligaša i to nakon što je Torcida vodila s 4:1 s tri gola Antonia Repića i jednim Duje Marića.

Za Murter je u prvom dijelu pogodio Josip Anić, da bi u drugom dijelu autogolom Alena Marića drugoligaši smanjili na 2:4. Luka Ćelić manje od dvije minute prije kraja pogađa za 3:4, a u posljednjoj minuti Šimun Popov poentira za poravnanje i produžetke. U raspucavanju šesteraca za Murter su zabili Anić, Ćelić i Dominik Nadoveza, a sva tri Torcidina pucača bila su neprecizna.

Futsal ekipa Pule Stanoinvesta plasirala se u polufinale Hrvatskog futsal kupa u Zagrebu pobijedivši šibensku Crnicu s 3:0

U dvoboju prvoligaša Puljani su uzvratili Šibenčanima za prošlotjedni prvenstveni poraz, a to je ujedno i prva pobjeda 'zeleno-žutih' uopće protiv Crnice, ujedno vrijedna plasmana u polufinale kupa Hrvatske.

Za Puljane su strijelci bili Denis Ramić (13), Nikola Prelčec (35) i Manolo Bilić (40). 

Novo vrijeme iz Makarske također je polufinalist Hrvatskog futsal kupa nakon što je u četvrtfinalu sa 3:0 (1:0) svladalo Bjelovar.

Novo Vrijeme uspostavilo je dominaciju od prve minute dvoboja, Bjelovar je u isti ušao pomalo impresioniran, no brzo se konsolidirao i dobro parirao aktualnom prvaku i branitelju naslova. Ipak, Novo Vrijeme na odmor je otišlo s minimalnom prednosti nakon što je Brazilac Jefferson snažnim udarcem matirao odličnog vratara Bjelovara Nikolu Beljana. Makarani su udvostručili svoju prednost početkom nastavka kada je zabio drugi Brazilac, Lima, udarcem s lijeve strane. U posljednjih deset minuta dvoboja Bjelovar je krenuo u igru s golmanom-igračem, a to je iskoristio vratar Novog Vremena Filip Bašković koji udarcem sa svoje gol linije pogađa prazna vrata za 3:0. 

U nedjeljnom polufinalu susrest će se Futsal Pula i Murter te Novo Vrijeme i Šibenik 1983. Pobjednici će igrati u finalu u ponedjeljak od 18.30 sati.