dramatično u spielbergu

Formula 1 u Austriji započela teškim nesrećama: Verstappen i Bottas potpuno razbili bolide

28.06.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Prvog dana F1 vikenda u Spielbergu gledatelji na tribinama vidjeli su dvije teške nesreće s Maxom Verstappenom i Valtterijem Bottasom u glavnoj ulozi, dok je Lewis Hamilton odvezao najbrži krug...

Nakon dosadne utrke u Le Castelletu prošle nedjelje, čini se da nas na Red Bull Ringu u Spielbergu čeka nešto sasvim drugo (Arenasport 2, nedjelja, 15:10).

  • +7
Formula 1, VN Francuske Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Naime, tako se čini nakon uzbudljivih prvih treninga na kojima smo vidjeli dvije teške nesreće. Prvo je Max Verstappen izgubio kontrolu u posljednjem zavoju i pred svojim navijačima uništio stražnji dio Red Bullovog bolida zabijanjem u ogradu.

Nije prošlo mnogo vremena nakon što je staza očišćena od krhotina, na stazu je izašao Valtteri Bottas i doživio još opasniju nesreću. On je izgubio kontrolu u središnjem dijelu kruga i frontalno se zakucao u ogradu, potpuno uništivši prednji dio, no izvukao se bez teže ozljede.

Nakon njega Sebastian Vettel također je izgubio kontrolu i uz mnogo sreće izbjegao kucavanje u zaštitnu ogradu.

Tijekom dva treninga pokazane su čak tri crvene zastave, najviše dosad ove sezone, jer je na prvom i Nico Hülkenberg polomio prednje krilce naletom na izbočeni dio koji brani vozačima korištenje asfalta na izlasku iz pretposljednjeg zavoja.

Rezultat ovih incidenata da je najbrži krug Lewisa Hamiltona viđen na prvom, a ne drugom treningu, 1:04.838, dok je Charles Leclerc bio prvi s 1:05.086 na popodnevnom.

Subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 15 sati.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.