BIT ĆE BOLJE

Filip Zubčić nije skrivao ljutnju i razočarenje: Bilo je to glupo od mene

25.02.2024 u 08:11

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ostao je bez plasmana na veleslalomu za Svjetski kup u američkom skijalištu Palisades Tahoe, što mu se dogodilo prvi put u ovoj sezoni, a svoju je pogrešku u drugoj vožnji nazvao 'glupom'

Zubčić je imao vrlo dobar nastup u prvoj vožnji, u kojoj je ostvario četvrto vrijeme te je za vodećim Marcom Odermattom zaostao za 87 stotinki. No, od trećeplasiranog Amerikanca Rivera Radamusa dijelilo ga je samo devet stotinki.

'Nažalost, nisam završio današnji veleslalom. Bio sam u odličnoj poziciji da napadnem postolje. Dao sam sve od sebe. Nažalost, napravio sam jednu jako glupu pogrešku. Malo sam previše riskirao na mjestu gdje se nije smjelo riskirati, gdje je trebalo pametno odskijati, tako da sam zato bio ljut na sebe. No, ako se ide na sigurno, ništa se na kraju ne napravi', rekao je 31-godišnji Zagrepčanin nakon utrke.

No, mislima se već okrenuo prema novim izazovima.

'U nedjelju imamo slalomsku utrku. Treba se resetirati i probati sutra dobro odraditi slalomsku utrku i onda se pripremiti za veleslalomske utrke u Aspenu. Nema predaje i nema vremena za plakanje', zaključio je Zubčić koji se, unatoč odustajanju, još uvijek nalazi na drugom mjestu u redoslijedu najboljih svjetskih veleslalomaša.