sp, veleslalom

Filip Zubčić nakon četvrtog mjesta: Ljutit sam, bio sam malo pohlepan. Iako, očekivao sam više

19.02.2021 u 20:43

Bionic
Reading

Filip Zubčić ostao je na korak do pobjedničkog postolja osvojivši četvrto mjesto u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo, gdje je svoje drugo zlato neočekivano osvojio Francuz Mathieu Faivre koji je Zubčića pobijedio u finalu pojedinačne paralelne utrke.

Mathieu je pobijedio s ukupnim vremenom 2:37.25 minuta, a Zubčić je za njim zaostao velikih 1.59 sekundi. Srebrnu medalju osvojio je Talijan Luca De Aliprandini (+0.63), a brončanu Austrijanac Marco Schwarz (+0.87). Vodeći iz prve vožnje Alexis Pinturault odustao je nakon pada u gornjem dijelu druge vožnje, a do cilja nije stigao ni trećeplasirani iz prvog 'laufa' Nijemac Alexander Schmid.

Nakon velike pogreške u prvoj vožnji, zbog koje je gotovo izletio sa staze te završio s više od dvije sekunde zaostatka za vodećim Alexisom Pinturaultom, Filip Zubčić je svom snagom krenuo u drugoj vožnji. Ni tu nije bio bez pogreške, ali se na izlasku iz početne strmine uspio izvući i uhvatiti pravi ritam u središnjem dijelu staze, gdje je bio jedan od najbržih.

Filip je na vodećoj poziciji ostao sve do šestoplasiranog Schwarza koji je postavio drugi reuzltat ruge vožnje i prestigao Zubčića za 72 stotinke. Veliku prednost iz prve vožnje imala su prva petorica, ali samo su Faivre i De Aliprandini uspjeli doći do cilja s boljim vremenom od Austrijanca.

'Možda sam malo i ljutit, bio sam pohlepan, jer sam htio više. Međutim, četvrto mjesto je stvarno OK, da se stavim u poziciju od prije dvije godine, stvarno bih bio presretan. Međutim, sad sam možda očekivao malo više. Ali što je tu je, idemo se okrenuti slalomu, u subotu ću napraviti jedan mali trening slaloma, pripremiti se za nedjelju, odraditi to što bolje. Iako smo već puno napravili, pa nemam za čime žaliti', rekao je Filip Zubčić.

Drugi hrvatski predstavnik Samuel Kolega, koji je u prvoj vožnji imao 34. rezultat s 6.30 sekundi zaostatka za najbržim, nije uspio doći do cilja u drugoj vožnji.