kolega je presretan

Filip Zubčić bio je najveća hrvatska nada za medalju u Pekingu, a nakon slalomske utrke o svom nastupu govorio je 'bez skrivanja'

16.02.2022 u 08:29

Bionic
Reading

Ove srijede na Olimpijskim se igrama u Pekingu vozio slalom. Bila je to zadnja prilika da se Hrvatska domogne odličja, no najveća hrvatska uzdanica Filip Zubčić nije bio na nivou te je u cilj ušao kao 18. Najbolji od trojice naših predstavnika bio je 23-godišnji Samuel Kolega te je na kraju došao do 15. pozicije. Matej Vidović bio je 20.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 18. mjesto u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

'Drugu vožnju sam bolje odradio, imao sam i bolji osjećaj. To će biti bolje i na kameri. Za mene su Olimpijske igre gotove, ne baš najuspješnije. Međutim ima još utrka do kraja sezone i idemo optimistično dalje', rekao je Zubčić nakon utrke pred kamerama HRT-a.

Nakon desetog mjesta u veleslalomu i 18. u slalomu ostaje dojam da Zubčić nije pokazao svoje najbolje skijanje na Igrama.

'Nisam zadovoljan, nije najbolje. Nisam bio ni u 15 danas pa neću dobiti ništa za startnu listu, možda bih bio u drugoj grupi u slalomu. Tako je, kako je. Dao sam sve od sebe, nisam se dobro snašao danas na ovoj stazi. Mislio sam da će biti puno bolje', rekao je Zubčić te dodao:

'Došao sam tu, super sam se osjećao. Dobro sam se skijao, treninzi su prošli dobro. Veleslalom je bio jako loš, pogotovo prva vožnja. Deseto mjesto ne zvuči loše, ali meni zvuči. Mislio sam da će slalom biti bolji, ali nije bio.'

Sada se okreće novim izazovima u Svjetskom kupu.

'Još pet slaloma i tri veleslaloma do kraja sezone. Puno toga se još može napraviti, treba se sad odmoriti, trenirati i razvaliti do kraja sezone', zaključio je Zubčić.

Samuel Kolega je osvajanjem 15. mjesta u slalomu na ZOI u Pekingu ostvario svoj najbolji olimpijski rezultat, što ga je učinilo zadovoljnim nakon nastupa na stazi Ledena rijeka u Yanqingu.

'Prva i druga vožnja su stvarno bile napadačke. Nisam imao nimalo rezerve. Danas je to bilo dovoljno za 15. mjesto, tim sam stvarno zadovoljan. Uzeo sam bodove za Svjetski kup, a to je dobar znak za dalje. Sve u svemu, stvarno sam zadovoljan', prokomentirao je 23-godišnji Zagrepčanin svoj slalomski nastup u kojem je nakon 18. mjesta u prvoj vožnji u drugoj imao šesti rezultat.