NIZ NASTAVLJEN

Filip Hrgović strašnim nokautom došao do 11. trijumfa u karijeri; Grk protiv hrvatskog boksača nije izdržao niti dvije runde

26.09.2020 u 21:18

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Filip Hrgović upisao je novu pobjedu u profesionalnoj karijeri na svojem putu prema svjetskom nastupu, a sada je u Danskoj nastradao grčki boksač Alexandre Kartozia

Uspješno je Filip Hrgović riješio svoju 11. prepreku u profesionalnoj karijeri. Alexandre Kartozia nije bio protivnik niti blizu razine potrebne za ugroziti najboljeg hrvatskog teškaša. Hrabro je ušao i pokušao nešto napraviti, posebno na početku druge runde, no to je bilo sve što je Grk u ovom meču pružio.

Od prve sekunde Filip Hrgović je krenuo ofenzivnije, postavivši se dominantno, ali nije zadavao previše udaraca. U drugoj polovici runde napokon je je Kartoziju doveo do samog kuta gdje ga je nekoliko puta dobro pogodio. Pola minute prije kraja runde, Filip je u svoje kombinacije ubacio udarce u tijelo, no Grk je preživio.

U drugoj rundi Kartozia je prvi napadao, no nije to dugo trajalo. Već nakon pola minute ponovno se gledao boks sličan kao u prvoj rundi. Činilo se da je Filip čekao priliku za pravi udarac i dočekao ju je na kraju prve minute druge runde. Lijevom je pogodio jedan slabiji udarac u tijelo, ali na njega je povezao desnu točno u bradu te je Kartozia pao. Sudac nije niti brojao, Grk je bio bez svijesti i meč je završio.

Filip bi trebao ponovno nastupiti već 24. listopada, kad bi ga u Americi trebao čekati Rydell Booker, piše Fight Site. Taj meč još uvijek nije službeno potvrđen, no i Filip je potvrdio kako očekuje meč upravo protiv njega.

Hrgoviću je ovo bio prvi meč nakon skoro deset mjeseci pauze, odnosno nakon što je nokautirao Amerikanca Erica Molinu početkom prosinca prošle godine. Kartozia je prije ovog nokauta u dosadašnjoj karijeri upisao osam pobjeda te po jedan poraz i neodlučeni ishod, a u ovaj meč uskočio je nakon što je svoj nastup protiv Hrgovića otkazao Čeh Ondrej Pala.