U prvih 24 sata

FIFA objavila koliko su dobili zahtjeva za ulaznice; jedna država sve je iznenadila!

  • Autor: V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 06.12.2017 14:50
  • Objavljeno 06.12.2017 u 14:50
tportal

Izvor: Reuters / Autor: KAI PFAFFENBACH

U prvih 24 sata od početka drugog kruga prodaje ulaznica za SP 2018. u Rusiji FIFA je zaprimila preko 1,3 milijuna zahtjeva, objavljeno je u srijedu na službenim stranicama svjetske krovne nogometne organizacije.

Nakon što su ždrijedbom određene skupine za SP u Rusiji prošli tjedan i nakon što je jučer krenuo drugi krug prodaje ulaznica, navijači iz cijelog svijeta uputili su 1,318,109 zahtjeva za ulaznice. Drugi krug traje do 31. siječnja 2018. 

Ukoliko da do tog datuma potražnja premaši broj ulaznica, FIFA će putem ždrijeba (metodom slučajnog odabira) odabrati prijavljene kandidate koji će imati pravo na kupnju ulaznica. Redoslijed prijava za kupnju ulaznica neće imati utjecaj na određivanje prava na kupnju, podsjeća FIFA tako da je svejedno je li zahtjev za ulaznicom pdonesen na početku, u sredini ili na samom kraju vremena određenog za prijavu.  

Trenutačno, najviše zahtjeva za ulaznicama dolazi iz Rusije dok iz inozemstva dolazi 34 posto zahtjeva. Navijači iz Argentine, Perua, Meksika, SAD-a, Kolumbije, Brazila, Moroka, Egipta, Kine i Poljske su do sada podnijeli najviše zahtjeva. Kada je Peru u pitanju i velik broj zahtjeva koji dolazi iz te države - u kojoj je zavladala euforija nakon plasmana na SP - jasno je kako su oni najveće izenađenje na ovoj listi. Pitanje je samo koji će sretnici uspjeti doći do ulaznice za tako dalek i skup put.

FIFA je izvijestila da je u prvom krugu prodaje ulaznica, koji je završio u studenom, prodano 742.760 ulaznica. I tada je najviše zahtjeva dolazilo iz Rusije, a pojačanja potražnja bila je i iz SAD-a, Brazila, Njemačke i Kine.

Cijene za strane kupce karata za svjetsko prvenstvo, koje će se održavati u jedanaest ruskih gradova, kreću od 105 američkih dolara, dok je za Ruse početna cijena 22 dolara pa nadalje.

  • +24
  • +21

Ždrijeb skupina za nogometno SP u Rusiji 2018.

Izvor: Reuters / Autor: KAI PFAFFENBACH

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!