tradicija je kriva

U Engleskoj strahuju: Nitko neće gledati finale Wimbledona sljedeće godine!

05.12.2017 u 17:11

Bionic
Reading

Iako postoje velike šanse da će se finale Wimbledona 2018. godine preklapati s finalom nogometnom SP-a, organizatori turnira ne žele promijeniti vrijeme početka meča...

Nije rijedak slučaj da se finale Wimbledona i nogometnog SP-a ili Eura igraju isti dan, no sljedeće godine po prvi bi se put mogli preklapati termini ova dva sportska spektakla.

  • +26
Marin Čilić - Roger Federer, finale Wimbledona 2017 Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toby Melville

Radi se o 15. srpnju, a finale travnatog turnira tradicionalno počinje nešto poslije 15 sati, dok će finale SP-a u Moskvi početi točno u 17 sati, puno ranije nego što su ljubitelji nogometa navikli u Europi, prije svega zbog vremenske razlike.

U posljednjih 20 godina jako rijetko su finala Wimbledona trajala manje od dva sata, a nije rijedak slučaj da traju više od tri ili čak četiri sata, pogotovo ako su na suprotnim stranama Federer i Nadal pa je teško vjerovati da se londonski teniski turnir i finale SP-a neće preklapati u svojim terminima.

U Engleskoj zbog toga strahuju da završnicu finala Wimbledona neće gledati gotovo nitko, pogotovo na Otoku gdje je nogomet ipak popularniji sport. No, organizatori ostaju vjerni tradiciji i ne žele promijeniti termin početka meča.

Naravno, ako se ponovi ovogodišnje finale, u kojem je Federer pregazio Čilića za sat i 40 minuta, onda neće biti takvih problema. No, to se u Wimbledonu zaista rijetko događa...