Nema popusta

FIFA izrekla nove kazne Seppu Blatteru i Jeromeu Valckeu; nakon ovoga je jasno da se vrlo vjerojatno više nikada neće baviti nogometom

24.03.2021 u 15:40

Bionic
Reading

Etički odbor FIFA-e ponovno je kaznio Seppa Blettera i Jeromea Valckea zabranom obavljanja bilo kakvih dužnosti u nogometu na razdoblje od šest godina i osam mjeseci

Bivšeg predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera i bivšeg glavnog tajnika Jeromeu Valckeu Etički odbor FIFA-e ponovno je kaznio zabranom obavljanja bilo kakvih dužnosti u nogometu na razdoblje od šest godina i osam mjeseci.

Kažnjenom dvojcu je zbog kršenja etičkog koda određena i novčana kazna u iznosu od milijun švicarskih franaka. Blatter je do listopada ove godine pod prvotno izrečenom suspenzijom, a od tada će mu početi vrijediti nova kazna.

'Istraga u slučaju gospode Blattera i Valckea je vođena po pitanju raznih optužbi, posebice onih koje se odnose na isplaćene bonuse visokim dužnosnicima FIFA-e, a vezanih uz natjecanja pod FIFA-inom ingerencijom, potom na dodatke i produženja ugovora o radu, kao i na naknade za privatne parnične troškove koje je pokrila FIFA-e u slučaju g.Valckea', stoji u priopćenju Etičkog odbora.