TEŠKA SITUACIJA

Oglasili se iz HNS-a nakon što je Inter uveo zabranu za hrvatske reprezentativce; kontaktirali su Uefu i Fifu...

18.03.2021 u 17:14

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez (HNS) upoznat je sa situacijom u Interu te je u komunikaciji s klubom, Talijanskim nogometnim savezom, Fifom, Uefom i nadležnim epidemiološkim tijelima kako bi pokušao pronaći rješenje koje bi omogućilo priključivanje Ivana Perišića i Marcela Brozovića hrvatskoj reprezentaciji

'HNS će učiniti sve, u okviru postojećih okolnosti, kako bi reprezentacija bila kompletna tijekom predstojećeg okupljanja za kvalifikacijske utakmice sa Slovenijom, Ciprom i Maltom, a o daljnjem razvoju situacije pravovremeno ćemo obavijestiti javnost', poručili su i HNS-a.

Hrvatska reprezentacija mogla bi za prve susrete kvalifikacija za SP 2022 ostati bez Ivana Perišića i Marcela Brozovića nakon što je milanski Inter zbog novih slučajeva zaraze zabranio svojim igračima odlazak na utakmice svojih reprezentacija.

Zasad su zaraženi Danilo D'Ambrosio, Samir Handanović, Stefan de Vrij i Matias Vecino.

Milanske zdravstvene vlasti naložile su Interu prekid svih klupskih aktivnosti u sljedeća četiri dana, pa je odgođen prvenstveni susret protiv Sassuola koji se trebao igrati u subotu. Inter je odmah uveo zabranu puta u inozemstvo svojim igračima. 

Vodeći klub Serie A Inter naveo je da će u ponedjeljak, 22. ožujka ekipa ponovo biti testirana, uoči eventualnog povratka na treninge. 

Hrvatska reprezentacija kvalifikacije otvara gostovanjem u Ljubljani kod Slovenije 24. ožujka, a potom je čeka dvostruki program u Rijeci - 27. ožujka protiv Cipra i tri dana kasnije protiv Malte.