VELIKI INCIDENT

[VIDEO] U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru izbjegnuta tragedija, hitno obaviještena Fifa; kako je ovo moguće?

23.03.2021 u 10:11

Bionic
Reading

Nogometaši reprezentacije Belizea zamalo su oteti na Haitiju uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Haiti je sve samo ne sigurna zemlja, a postala je još opasnija zbog nadolazećih izbora i političkih previranja. Nestabilnu situaciju koriste kriminalci, a popularna djelatnost su im otmice ljudi za koje onda traže otkupnine.

Sada su kriminalci zagrizli malo veći zalogaj. Na motociklima i naoružani s vatrenim oružjem presreli su i zaustavili autobus koji je prevozio igrače i stručni stožer reprezentacije Belizea. Jedna od osoba snimala je raspravu jednog od otmičara s vozačem autobusa.

Tko zna kako bi sve završilo da se nije pojavila policija pa su se otmičari povukli, no postavlja se pitanje gdje je do tada bilo osiguranje.

'Zgroženi smo onime što nam se dogodilo po dolasku na Haiti te smo u kontaktu s FIFA-om i CONCACAF-om kako bismo pružili našim igračima maksimalnu sigurnost tijekom boravka ovdje. Iako su vidno potreseni onime što se dogodilo, svi igrači su dobro i pokazali su veliku hrabrost. Na sigurnom su u hotelu', poručili su iz Belizea.

Iz Nogometnog saveza Belizea izvijestili su Fifu o incidentu usmenim putem, a sada prikupljaju snimke, fotografije i izjave kako bi ih predali kao dokaze.

Utakmica između Haitija i Belizea je na rasporedu u četvrtak u gradu Port au Prince, no ne bi bilo ništa čudnoi da gosti zatraže od Fife da se utakmica prebaci u sigurnije okruženje.