CRNO NA BIJELO

Fifa i Uefa neće priznati Štimčevu skupštinu

18.02.2011 u 20:12

Bionic
Reading

U nedjelju bi se u zagrebačkom hotelu Westin trebala održati izvanredna skupština Hrvatskog nogometnog saveza, koju su sazvali Igor Štimac i svi oni nezadovoljni radom Vlatka Markovića

Iako je za subotu sazvana izvanredna presica Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj su Srebrić i Marković trebala prezentirati važan dokument, odaslan iz Uefe i Fife, isti je ugledao svjetlo dana već u petak. Ipak je previše vrijedan da bi se držao u ladici do subote, a dospio je na stranice www.gol.hr.

Pismo koje je stiglo na ruke Zorislava Srebrića, sadrži dvije točke, a u njima piše:

1. 'Članak 6, stavak 4 Poslovnika o radu skupštine jasno utvrđuje da je predsjednik isključivo tijelo koje ima nadležnost sazvati izvanrednu skupštinu u roku od 30 dana od takvog zahtjeva izvršnog odbora ili najmanje jedne trećine zastupnika HNS-a. Obzirom da je zahtjev zastupnika HNS-a poslan 19. siječnja 2011. godine, predsjednik HNS-a treba poslati obavijest o sazivanju skupštine najkasnije do 19. veljače 2011. (tj. u roku 30 dana). Vaš predsjednik je poslao ovu obavijest 16. veljače 2011. godine te je stoga postupio u skladu s ovom odredbom.

2. 'Članak 6, stavak 5 Poslovnika o radu skupštine jasno utvrđuje specifičan slučaj kada odredbe stavka 4 nisu ispunjene što znači, na primjer, da predsjednik nije ispunio svoju obvezu. Samo u ovom slučaju drugo tijelo, tj. podnositelji zahtjeva mogu sami imati nadležnost sazvati skupštinu. Obzirom da rok od 30 dana u kojem predsjednik mora sazvati skupštinu još nije prošao, svaka takva sjednica shodno tome ne može biti sazvana u skladu s člankom 6 stavkom 5.

Shodno tome, FIFA i UEFA ne bi priznale nikakve odluke donesene od strane skupštine održane 20. veljače 2011. i koju su sazvali podnositelji zahtjeva.

To je dio pisma koje su s velikim olakšanjem dočekali u Rusanovoj 13.