SLUČAJ FRED

Fener izbacuje Srnu i Eduarda iz Europe za zelenim stolom?

31.07.2015 u 18:33

Bionic
Reading

Ukrajinski Šahtar suočava se sa službenom prijavom Uefi zbog korištenja Brazilca Freda u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Fenerbahčea u Istanbulu

Fenerbahče i Šahtar u Istanbulu su odigrali susret bez golova i pitanje putnika u posljednje četvrto kvalifikacijsko pretkolo trebalo bi biti riješeno u ukrajinskom uzvratu. No, tamošnji mediji prenose kako je Šahtar pod istragom uefe zbog korištenja 22-godišnjeg brazilskog veznjaka Freda.

Bivši igrač Internacionala koji treću sezonu igra u klubu iz Donjecka odradio je 90 minuta dvoboja u Istanbulu, a trener Lucescu odlučio ga je uvrstiti iako je na nedavno odigranoj Copa Americi pao na doping testu.

'Dobili smo pismo iz Uefe u kojoj nam preporučuju da ne koristimo Freda, no nikakav dokument službenog karaktera nije nam došao. Ponovljeni test na nedozovočjene supstance je obavljen, no rezultati još nisu objavljeni i smatramo da smo ga imali pravo koristiti,' kaže rumunjski strateg koji Šahtar vodi već 11 godina.

Fenerbahčeu ovaj 'detalj' naravno nije promakao i Turci su uložili službeni protest Uefi. Odluče li u Nyonu dvoboj registrirati rezultatom 3:0 za domaćina Šahtar u uzvratu u srijedu čekao bi ih gotovo nemoguć zadatak. Lucescu ne želi komentirati moguće posljedice već ponavlja - nitko nam službeno nije rekao da mu je nastup zabranjen...