JEDRENJE, AUSTRIJA

Fantela i Marenić blizu europskog naslova

10.06.2009 u 21:16

Bionic
Reading

Šime Fantela i Igor Marenić iz zadarskog kluba Sv. Krševan i nakon trećeg dana Otvorenog europskog prvenstva za klasu 470 u Austriji drže prvo mjesto

Ni danas nije bilo puno više sreće s vjetrom na jezeru Traunsee u Austriji, a posada Fantela-Marenić je u jedinom danas održanom plovu, petom na prvenstvu, ušla 22. u cilj.

'Odlično smo startali, međutim vjetar je vrlo skoro promijenio smjer i skroz oslabio, pa smo ušli 22, ali nakon odbacivanja najlošijeg plasmana zadržali smo prvo mjesto', kazao je Fantela. Drugoplasirani Europljani su i dalje Talijani Zeni i Pitante na ukupnom trećem mjestu sa 15 bodova manje od naše posade, dok su trećeplasirani Europljani Nijemci Zellmer i Seelig na petom mjestu, koji imaju 17 bodova zaostatka za Šimom i Igorom.

Sutra ujutro jedri se zadnji plov kvalifikacijske serije, a poslijepodne počinje finalna serija. Flota od 82 muške posade se dijeli na zlatnu i srebrnu skupinu.

U ženskoj konkurenciji nakon četiri jedrenja Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar) su 26. Vode Talijanke Conti i Micol.