us open

Fantastični Borna Gojo ostvario najveći uspjeh na Grand Slam turnirima

30.08.2023 u 20:29

Bionic
Reading

U susretu 2. kola US Opena hrvatski tenisač Borna Gojo je pobijedio Amerikanca Mackenzieja McDonalda 6-3, 6-4, 6-4 i prvi put u karijeri se plasirao u treće kolo nekog Grand Slam turnira

Do sada mu je najbolji rezultat na nekom od četiri najveća svjetska turnira bilo drugo kolo u Roland Garrosu prošle godine.

Odlični Splićanin je dvoboju drugog kola šokirao 40. tenisača svijeta Amerikanca McDonalda ostvarivši pobjedu bez izgubljenog seta nakon dva sata i 18 minuta igre.

Počelo je s četiri breaka u nizu za 2-2, da bi Gojo, koji je trenutačno 105. tenisač svijeta, pri vodstvu 4-3 napravio novi break, a potom obranio svoj servis za 6-3.

U drugom setu ključnim se pokazao treći gem u kojem je 25-godišnji Splićanin napravio break i prednost održao do kraja seta. U trećem setu oba su tenisača držala svoje servise do 4-4 nakon čega je Gojo napravio break, a zatim na svoj servis potvrdio pobjedu.

Gojo je tijekom meča imao čak 17 break lopti iskoristivši pet, dok je Amerikanac imao tri break lopte osvojivši dvije, još na početku prvog seta. Gojo je ukupno zabio 13 asova uz 64 posto prvog servisa.

Gojo je ovim uspjehom stigao do novog renkinga karijere, 89. mjesta na ATP listi. Naš će tenisač prolaz u osminu finala tražiti protiv pobjednika meča Argentinca Francisca Cerundola i Čeha Jirija Veselyja.