SKOK NA RANG LJESTVICI

Fantastične vijesti za Alena Babića: Savage je samo korak udaljen od napada na svjetsku titulu WBC organizacije

17.11.2021 u 21:22

Bionic
Reading

Tijekom velike godišnje konvencije WBC boksačke organizacije, objavljene su rang ljestvice svih profesionalnih kategorije te njihovi trenutno obavezni izazivači

Među njima našla se i ona kategorija koju je WBC osobno uveo, u nadi da će biti priznata i od preostale tri elitne organizacije. To se nije dogodilo, no oni su nastavili s promocijom iste pa su tako i nedavno dobili prvog prvaka, piše portal Fight Site.

Radi se o bridgerweight kategoriji, koju su smjestili između lakoteške (cruisera) i teške kategorije, a njena težinska granica je 101.6 kilograma. Spomenuti promovirani prvak ujedno prvi prvak te kategorije u povijesti, je Oscar Rivas, koji je 22. listopada savladao Ryana Rozickog. Trebao se tim putem Rivas boriti protiv Bryanta Jenningsa, ali Amerikanac je otkazao meč nakon što mu je obznanjeno da u Kanadu, gdje se meč održavao, neće moću ući ako nije cijepljen. Kad je to odbio automatski je uklonjen i s prvobitne probne rang ljestvice.

Sad je napokon objavljena nova, a najzanimljivije je pogledati Top 3. Ispod prvaka Oscara Rivasa nalazi se Evgeny Romanov, protiv kojeg je Kolumbijcu odmah naređeno odrađivanje idućeg meča, dok su iza njega Lukasz Rozanski i Alen Babić. Da, Savage je svojim posljednjim rezultatima došao do toga da bi već u prvoj polovici iduće godine mogao dobiti priliku napasti svjetsku titulu.

Kako i sam Babić cijelo vrijeme govori da je spreman prihvatiti meč u teškoj, bridger ili cruiser kategoriji, tako je došao i ovaj nastup. Iako je on do sada službeno nastupao u mečevima teške kategorije, budući da su mu takvi bili protivnici, njegova je težina u svih devet dosadašnjih profesionalnih nastupa bila ispod maksimalne granice ove kategorije. Uostalom, sam je ponosno putem InstaStoryja objavio WBC-ov 'tvit', otkrivši kako je spreman popeti se na taj tron ukoliko prilika dođe.

Za očekivati je da će Romanov prihvatiti poziciju izazivača, a o statusu Babića će puno ovisiti ugovaranje njegove iduće borbe. On je već izrazio želju nastupiti 18. prosinca na Matchroomovoj priredbi koju predvode Joseph Parker i Derek Chisora, a to je čak najavio i Eddie Hearn. Za sada ipak još uvijek nema te potvrde kao niti imena protivnika, no lako je putem društvenih mreža primijetiti kako se Savage nalazi konstantno u treningu. Za očekivati je njegov nastup tog datuma ili prvog najranijeg za kojeg će mu Matchroom namijeniti adekvatnog protivnika. Uostalom, možda je sad došlo vrijeme za pravu bridgerweight borbu, piše Fight Site.