tata može biti ponosan

Fantastična sezona mladog hrvatskog napadača, zabio je čak 25 golova za tri različite momčadi

23.04.2022 u 13:14

Bionic
Reading

U velikoj golgeterskoj formi i dalje se nalazi Roko Šimić (18), mladi U21 hrvatski nogometni reprezentativac koji je još jaka karika austrijskog drugoligaša Lieferinga te juniorske momčadi Red Bull Salzburga

Red Bull Salzburg je u polufinalu Lige prvaka mladih pregazio madridski Atletico 5:0, na završnom turniru u Nyonu te će u finalu igrati protiv Benfice. Taj je dvoboj na rasporedu u ponedjeljak (18 sati).

U polufinalnom susretu Roko Šimić (18) je još jednom ove sezone briljirao te je u prvom poluvremenu bio dvostruki strijelac, a jednom je i asistirao za 3:0 prije odmora, čime je trasiran put RB Salzburgu prema finalu.

'Finala se ne igraju, finala se pobjeđuje. Za ulazak u finale nisam samo ja zaslužan, već cijela momčad', rekao je Šimić nakon 5:0 protiv Madriđana, sastava koji je ranije u natjecanju izbacio hrvatskog prvaka Hajduk.

Strašan ovosezonski niz golova Roka Šimića tako je samo nastavljen i došao je do brojke od 25 golova. Donedavni napadač Lokomotive ove sezone je zabio 13 golova za Liefering te je trenutačno četvrti strijelac druge austrijske lige. U Ligi prvaka mladih je dao šest golova, kao i za Hrvatsku U-21 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Tata Dario, proslavljeni hrvatski reprezentativac i legenda Dinama, može biti ponosan!