kandidat za fair-play

Fantastičan potez španjolskog reprezentativca; umjesto da sa suigračima slavi plasman u polufinale Eura, on je svojom odlukom oduševio nogometni svijet

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 02.07.2021 23:08
  • Objavljeno 02.07.2021 u 21:59
Bionic
Reading

Španjolci su tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca svladali Švicarce i izborili polufinale Eura. U St. Peterburgu smo gledali dramatičnu i do samog kraja napetu utakmicu, a najljepše su se scene odigrale na terenu, ali po svršetku susreta

Koliko je samo tu emocija bilo! Na jednoj strani Španjolci su slavili i grlili se nakon pobjede, a na drugoj su stajali uplakani Švicarci koji se nikako nisu mogli pomiriti s porazom.

No, nisu svi Španjolci slavili, jedan je od njih pokušavao utješiti nesretne Švicarce. Da, Thiago Alcantara nije sa suigračima proslavljao plasman u polufinale, a baš je zbog toga pobrao ovacije navijača na stadionu u St. Peterburgu, ali i vrlo vjerojatno nominaciju za Fair-play potez ovog Eura.

  • +25
Švicarska - Španjolska, četvrtfinale Eura, 2021. Izvor: EPA / Autor: Anatoly Maltsev / POOL

Španjolski je reprezentativac obilazio Švicarce i zagrljajem ih pokušavao barem malo utješiti. Thiago je prvo prišao kako bi utješio uplakanog Rubena Vargasa koji je promašio jedan od penala za Švicarce, a potom je otišao i do golmana Yanna Sommera, koji je bio fantastičan na golu Švicarske.

Tako je veznjak Liverpoola i 'furije' pokazao koliko veliko srce ima, ali i kako fair-play treba izgledati. Odmah je Thiago postane glavna tema na društvenim mrežama gdje je dobio milijune pohvala. No, i ostatak reprezentativaca Španjolske je po svršetku utakmice zapljeskao Švicarcima, a uz aplauz su ih i ispratili prema svlačionicama... To je najmanje što su mogli napraviti za tako hrabru momčad koja je veći dio susreta igrala s igračem manje.

>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

U cijelu se priču fantastično uklopio i španjolski golman Unai Simon.

'Proglašen sam za igrača utakmice? Iskreno, mislim da je to zaslužio švicarski golman Sommer', iskreno je prokomentirao Simon.