što se događa?

Cristiano Ronaldo izazvao totalnu paniku u Juventusu; čelnici kluba odmah su reagirali kako bi pokušali spriječiti veliku senzaciju...

02.07.2021 u 06:28

Bionic
Reading

Nitko još sa sigurnošću ne može reći ostaje li Cristiano Ronaldo (36) u redovima Juventusa i sljedeće sezone ili će Portugalac sreću potražiti u nekoj drugoj momčadi. Baš su razne priče o njegovom mogućem odlasku izazvale veliku nervozu među čelnicima Juventusa koji su zbog toga odmah reagirali

U Torinu je Juventus predstavio dio novih ljudi koji će u nadolazećim godinama voditi 'staru damu'. Najzvučnija je promjena na mjestu sportskog direktora gdje će Fabija Paraticija će zamijeniti Federico Cherubini.

I baš će prvi radni dan Cherubini pamtiti po totalnoj panici koja je zavladala u klubu nakon što se - po tko zna koji put - pojavila vijest kako Cristiano Ronaldo nema namjeru vratiti se u Torino! Dio talijanskih medija, pozivajući se na izvore iz Pariza, tvrdi kako će Ronaldo gotovo sigurno zatražiti od klupskih čelnika transfer jer je dobio sjajnu ponudu PSG-a!

Priča nije nova, jer su Juve i PSG pregovarali oko ovog transfera i to nakon što je otkriveno kako novi/stari trener 'stare dame' Massimiliano Allegri ne računa na Portugalca, a klub ga je u tom trenutku bio voljan prodati.

Juve je tada za Ronalda tražio odštetu od 30 milijuna eura što uopće nije loše s obzirom na to da je Cristiano Ronaldo u 37. godini života. No, Juventus ga je Real Madridu prije tri godine platio čak 120 milijuna eura, pa bi to u stvari bio popriličan gubitak. Pa ipak, Juve bi prodajom Ronalda ustvari 'uštedio' njegovu enormnu godišnju plaću od čak 31 milijun eura za koju bez problema može dovesti dva ili čak tri nova igrača...

A Ronalda su sve te priče oko odlaska pogodile, no odlučio je pričekati do završetka Eura. Kako je Portugal ispao, CR7 je krenuo u 'ofenzivu', za sada je na zasluženom odmoru, ali nije se javio nikome u klubu i odmah je zavladala panika. Svi u Juventusu sumnjaju kako Ronaldo i njegov menadžer Jorge Mendes ponovno, ali sada potajno pregovaraju s PSG-om.

'Ne može se pričati o Ronaldovom transferu jer nema signala ni s njegove ni s Juventusove strane. Prezadovoljni smo s Ronaldom, čim se završi njegov zasluženi odmor priključit će se ekipi', kazao je poprilično neuvjerljivo Federico Cherubini.

Svima je jasno da se nešto događa, no iz kluba tvrde da je sve - barem za sada - u najboljem redu.

  • +10
Cristiano Ronaldo, Portugal-Belgija, kapetanska traka Izvor: EPA / Autor: Lluis Gene / POOL

'Trenutni signali od Ronaldovog agenta ne idu u smjeru transfera igrača koji je u centru našeg projekta. Nemam kristalnu kuglu da znam što će biti u budućnosti, ali danas je situacija takva da smo sretni da je Cristiano Ronaldo temelj naše momčadi za sljedeću sezonu', dodao je novi sportski direktor Juventusa Federico Cherubini.

Iskreno, nitko mu nije povjerovao jer situacija s Cristianom Ronaldom nije nimalo dobra. Barem što se Juventusa tiče. Novi/stari trener Max Allegri baš je s Portugalcem imao najviše nesporazuma u posljednjoj sezoni na klupi 'stare dame' (2018./'19.), a mnogi su spremni zakleti se kako je baš Ronaldo bio glavni razlog njegovog odlaska... Pa kako će onda njih dvojica sada surađivati? Samo imenovanje Allegrija za trenera bilo je velik udarac za Ronalda koji je to shvatio i kao izravan napad na sebe. U takvom odnosu snaga ipak je najbolje povući se, posebice ako imaš fantastičnu ponudu PSG-a.