NAPADAČ O NAPADAČU

Evo što Zlatna kopačka Šuker misli o Jelaviću

27.04.2012 u 14:20

Bionic
Reading

U kratkom vremenu koliko je član Evertona, Nikica Jelavić zaludio je navijače svojim golovima i igrama. Jelavić je na Goodison Park stigao u siječnju iz Glasgow Rangersa i dosad je postigao osam golova

Najveći hrvatski centarfor Davor Šuker, nekadašnja Zlatna kopačka, dao je potporu Jelaviću kojeg smatra izvrsnim napadačem koji bi sljedeće sezone, po njegovu mišljenju, trebao postići minimalno 20 golova.

'Vidio sam golove koje je Nikica postigao Manchester Unitedu. Nisam pogledao cijelu utakmicu, no rezultat je izvrstan za Everton i Jelavića. Nadam se da će on svojim igrama pomoći hrvatskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu', kazao je Šuker u razgovoru za službene stranice Evertona.

'Ne čudi me što mu tako dobro ide. Znam ga dok je još igrao u Hrvatskoj, te iz bečkog Rapida. Znam da žestoko trenira i pred njim je velika budućnost. Sjećam se kada sam s njim razgovarao dok je još igrao u Rapidu. Tada sam mu predložio da ostane kod trenera Petera Paculta koji je i mene svojedobno trenirao. Ponekad ne smijete žuriti sa svojom karijerom, jer morate napraviti dobru pripremu kako bi mogli onda krenuti dalje', rekao je Šuker te nastavio.

'On je pravi strijelac i divna osoba. Odličan posao radi u Evertonu. Danas je teško zabiti gol, jer svi igraju nogomet, ali sve manje je pravih strijelaca. Za Jelavića bi 20 golova u sezoni trebao biti minimum, jer to je i neki minimum pravog napadača. Vjerujem da on to može u sljedećoj sezoni.'