VEDRAN PAVLEK O 'KRALJICI'

Evo što je predsjednik Švicarskog skijaškog saveza rekao premijeru Andreju Plenkoviću

06.01.2020 u 10:54

Bionic
Reading

Završilo je još jedno izdanje Snježne kraljice. Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela je Slovakinja Petra Vlhova, a u muškoj konkurenciji titulu pobjednika osvojio je Francuz Clement Noel

Vedran Pavlek, direktor alpskih reprezentacija i ski poola te direktor Organizacijskog odbora, u razgovoru za HRT rekapitulirao je ovogodišnju 'Kraljicu'.

'S organizacijske strane sve je bilo perfektno, ponosan sam na svoje ljude u organizaciji, u svim detaljima je sve funkcioniralo savršeno. Dobivale smo pohvale od drugih natjecatelja, staza je bila perfektna, organizacija je stvarno na najvišem nivou. Ponosan sam na sve ljude koji su sudjelovali u organizaciji utrke. Imamo fantastičnu ekipu, kad stranci dolaze stvarno su fascinirani, došao je i predsjednik Švicarskog skijaškog saveza, koji je veliki kandidat da bude predsjednik Međunarodne skijaške federacije i mogu vam reći što je rekao premijeru Plenkoviću 'Možemo učiti od vas', to dovoljno govori', rekao je Pavlek.

Od hrvatskih skijaša, samo je Istok Rodeš ušao u drugu vožnju zauzevši u konačnici 25. mjesto.

'Nije bilo kako smo željeli. Nisam vidio da je Istoku bilo kao na treningu, ne znam da li je to slučajnost, breme domaćeg terena. Sjetimo se Janice i ona je izletjela u najboljim danima, Ivica fantastičan, ali nije uspio pobijediti, s jedne strane je domaći teren magnet i pomoć, no s druge strane imaju pritisak naši skijaši. Sezona ide dalje, ostalo je još pet slaloma u siječnju, moramo se maksimalno fokusirati, vjerujem da dobri rezultati stižu ubrzo', analizirao je Pavlek te nastavio:

  • +11
Noel Clement pobjednik je muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Imamo trojicu skijaša u 30, to je veliki napredak u odnosu na prošlu godinu. Zubčić je isto popravio FIS bodove, dobro je danas krenuo, ali izgubio je ritam. No, imali smo nesreću s dva lagano postavljača, jedino je bio zanimljiv Erberov put u prvoj vožnji i tu se ona odlučivala. U drugoj je postavljač to uspio izbjeći, bila je postavljena lagano i nije uopće bilo izlijetanja.'

  • +15
Slovakinja Petra Vlhova postala nova Snježna kraljica Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL