TUŽNI AUTOGOL

Evo koliko HNS očajno komunicira s navijačima!

25.11.2014 u 16:17

Bionic
Reading

Nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a izvršni predjednik Saveza Damir Vrbanović priznao je kako je komunikacija saveza s nekim zainteresiranim segmentima porilično loša, a nije praktički ni završio rečenicu kada je u ime Saveza počinjen još jedan 'salto mortale' baš po spomenutom pitanju

Tijekom trosatnog sastančenja članova Izvršnog odbora problematizirano je gotovo sve osim rada policije i svojih pozicija, a nakon što je Damir Vrbanović iznio zaključke odbora kojemu je sjedio na čelu novinarima su, onako usput, podijeljena po dva papira A4 formata. Bez naslova, bez potpisanog izvora...

Na njima se vrlo neuredno i prilično tendenciozno (točnije - dijelom faktički netočno) nabrajaju svi neredi koji su izazvali pripadnici Torcide, grupno ili pojedinačno, od dvoboja s Tottenhamom 1987. do nedavnog prekida u Pragu protiv Slavije. To što je u Pragu bila odigrana utakmica isključivo u čast navijačima i što je 'prekid' zapravo bio planirani kraj dvoboja u 75. minuti autore ovog pamfleta nije zanimalo.

Torcida kroz svoju dugačku povijest potpisuje i razna nedjela s kojima se nema prava dičiti, ali ovaj zlonamjerni 'vodič kroz povijest' krunski je pokazatelj očajne HNS-ove komunikacije prema hrvatskim navijačkim skupinama i klubovima koji im nisu po volji.

Posebno degutantno je prozivanje nekadašnjeg tajnika Torcide Pave Grubišića Čabe, velikog Hajdukovca i Hrvata koji si je krajem prošle godine oduzeo život. Nije mogao živjeti u 'ovakvoj' državi s 'ovakvom' elitom na čelu... Za života se javno suprostavljao tadašnjem gradonačelniku Kerumu (zbog čega je etiketiran kao urbani Jugoslaven), nekada ga je domoljublje odvelo i predaleko, ali nakon tragične smrti ostao je upamćen kao legenda i Torcide i hrvatskog navijačkog pokreta. Autori pamfleta mogli su ga, bio bi barem minimum pristojnosti, zaobići u svom uratku.

Autora ovog uratka (kojega u cijelosti možete pogledati na slikama ispod teksta) nismo uspjeli doznati, u HNS-u kažu kako ga ne smiju odati.