PRIMJER DRUGIMA

Evo kako Parker igra za svoju domovinu dok se ostale zvijezde odmaraju!

16.08.2013 u 13:42

Bionic
Reading

Jedna od rijetkih NBA zvijezda koju ćemo u rujnu gledati na Eurobasketu u Sloveniji jest francuski košarkaš Tony Parker

Od 2001. godine, kada je kao 28. pick na NBA draftu stigao u San Antonio Spurse, 188 cm visoki Parker oduševljava navijače širom svijeta. No, za razliku od mnogih zvijezda koje izbjegavaju igrati za svoju domovinu 'zbog privatnih obaveza ili umora' Parker od tinejdžerskih dana na jednako uvjerljiv i sjajan način igra u dresu francuske reprezentacije.

Tako je Parker zapravo isključivi 'krivac' što je Srbija izgubila dobivenu utakmicu u četvrtak navečer protiv Francuza. Igralo se u Antibesu, bila je to priprema za skorašnji Eurobasket u Sloveniji, a Francuska je pobijedila nakon produžetka 78:74.

Parker je prvo pogodio tricu, minutu i 40 sekundi prije kraja, za smanjenje na 67:66, a potom je zabio još jednu za izjednačenje na 69:69 šesnaest sekundi prije kraja.

Ranije u utakmici je Parker trice gađao 1-4, no kada je trebalo nije bilo pogreške kod sjajnog organizatora igre koji je utakmicu okončao s 14 poena.

Obzirom da je Francuska na prošlom Eurobasketu u Litvi osvojila srebrnu medalju nema sumnje kako će i na ovogodišnjem prvenstvu igrati važnu ulogu. Od važnijih igrača otkazao je tek centar Joakim Noah, a Parker kao vođa ove reprezentacije silno želi zlatnu europsku medalju. I sve će napraviti da je osvoji…