ht prva liga

Evo gdje možete gledati utakmice HT Prve lige; Rijeka gostuje u Varaždinu, a 'farmaceuti' dočekuju Osijek

28.09.2019 u 13:21

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu dvije utakmice 10. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Varaždin dočekuje Rijeku (Arenasport 3, 16.30 sati), a u Koprivnici će igrati Slaven Belupo i Osijek (Arenasport 3, 19 sati)

Varaždin je u prošlom kolu upisao svoju premijernu pobjedu u povratničkoj prvoligaškoj sezoni, a Perkovićeva je momčad do toliko željenog uspjeha neočekivano stigla u susretu s aktualnim prvakom Dinamom. Dominirao je Dinamo tijekom cijele utakmice ali nije imao rješenje za raspoloženog Varaždinovog vratara Nevistića, dok je domaćin u jednoj od rijetkih napadačkih akcija preko Guere stigao do pobjedničkog pogotka i velikog slavlja. Pokazala je Perkovićeva momčad i protiv Dinama da ju se ne smije podcijeniti, a pritom je zahvaljujući tri vrijedna boda prepustila posljednje mjesto prvenstvene tablice nakon uvodne četvrtine sezone Interu.

Perković zna da je pred njim nova zahtjevna utakmica.

'Rijeka je jedna od četiri najbolje ekipe lige, dobro poznajemo nju i njene sposobnosti. Iz više nas razloga čeka jako teška utakmica. Rijeka ima igrače s visokom individualnom kvalitetom i znamo kako žele zauzeti mjesto na prvenstvenoj tablici koje vodi u Europu. Uz to, dolaze u boljem stanju nego prije dva, tri tjedna. Mi smo u naletu, imamo dvije pobjede za redom. Odlična je atmosfera u momčadi i sigurno možemo odigrati još jednu dobru utakmicu. Sigurno je da ćemo ostaviti dobar dojam, a potom ćemo vidjeti što nam to donosi u bodovnom smislu', kaže trener Varaždina, a prenosi Dvoznak.com.

  • +3
HT Prva liga, 9. kolo: Varaždin - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U srijedu je Varaždin upisao uvjerljivu pobjedu nad Rudešom u Kupu, no tu utakmicu u klubu neće pamtiti po dobrom jer se teško ozlijedio veznjak Turčin koji je slomio nogu. Turčin je inače igrač Rijeke koji je na posudbi u Varaždinu.

Rijeka je prošlotjednom uvjerljivom pobjedom u lokalnom derbiju nad Istrom prekinula niz od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede, no unatoč osvajanju tri boda u Puli klub je nakon utakmice napustio trener Igor Bišćan. Nije Bišćan više htio biti u središtu svađe predsjednika Miškovića i navijačke skupine Armada, a nisu mu se svidjela ni podmetanja u medijima o neslozi unutar svlačionice. Igrači Rijeke ljuti zbog prošlotjednih događanja odlučili su se prestati obraćati medijima, a klub je ekspresno reagirao dovođenjem novog trenera Rožmana koji je prethodno vodio Celje i Domžale u Sloveniji, te kojeg je svojedobno u svom stručnom stožeru na Rujevici htio vidjeti trofejni trener Kek.

Rožman je optimističan pred gostovanjem u Varaždinu.

'Želim maksimalan fokus svojih igrača. Igrači su zdravi i motivirani, te žele pokazati svoju kvalitetu. Varaždin je prema našim analizama jako organizirana ekipa, a pobjeda nad Dinamom pokazala je koliko su ozbiljni. To je ekipa koja se ne predaje i koja će od nas zahtijevati maksimalnu koncentraciju. Varaždin je stvarno dobro organiziran, imaju dobar protunapad i dobre prekide. Ja nikada ne kalkuliram, Rijeka svaku utakmicu ide na pobjedu. Na terenu želim sadržaj, a ukoliko izgubimo od boljeg suparnika to neću zamjeriti igračima', kazao je novi strateg momčadi s Rujevice.

  • +6
Hrvatski telekom Prva liga, 9. kolo, NK Istra 1961 - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Zbog isljučenja koje je dobio dok je bio u Domžalama novi Rijekin trener Rožman neće biti na klupi protiv Varaždina pa će momčad voditi njegov prvi pomoćnik Kačičnik. Igrači Rijeke odmorni čekaju gostovanje u Varaždinu jer je zbog kišom natopljenog terena odgođen njihov Kup susret koji je trebao biti odigran prošle srijede.

Nakon teških gostujućih poraza od Lokomotive i Intera u medijima se počela spominjati mogućnost otkaza Slavenovom treneru Sertiću, no on je prilikom najave prošlotjednog susreta s Goricom odavao mirnoću. Slaven je pobijedio Goricu zahvaljujući autogolu Steenvoordena i precizno izvedenom jedanaestercu Krstanovića, a Sertić može biti posebno zadovoljan igrom obrane koja je bila podosta kritizirana u prethodnim danima. Na prvenstvenu pobjedu protiv Gorice momčad Slavena nadovezala je gostujuću Kup pobjedu protiv Hrvaca. Domaćin je rano poveo u toj utakmici, no odmah po postignutom golu ostao je s igračem manje. Sertićeva je momčad tu prednost znala iskoristiti i preokretom je izborila plasman u osminu finala Kupa.

Sertić je optimističan pred teškom utakmicom protiv Osijeka.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 08. kolo, Inter Zaprešić - Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Starta drugi prvenstveni krug. Pred nama su opet četiri utakmice s najjačim protivnicima u ligi, a prva je ona protiv Osijeka koji je pred desetak dana promijenio trenera. Nadam se da neće previše mijenjati igrače i sustav, a potvrdu toga daje mi podatak da u Vukovaru u Kupu nisu mijenjali previše. Dobro ih poznajemo, igrali smo protiv njih jednu ravnopravnu utakmicu u prvom kolu i istu takvu očekujemo sada. Sve ćemo poduzeti da bodovi ostanu u Koprivnici. Povratak rovitih igrača i podignuto samopouzdanje nakon posljednje dvije utakmice bude nam optimizam', kaže trener 'farmaceuta', a prenosi Dvoznak.com.

Posljednjih dana u medijima se Slaven Belupo nije spominjao zbog dobrih izvedbi u posljednjim utakmicama, već zbog sudjelovanja napadača Ejupija u tučnjavi. Ejupi zbog dobivenih ozljeda neće biti u konkurenciji za nastup protiv svoje bivše momčadi. Osim Ejupija, susret s Osijekom propustiti će ozlijeđeni Paracki, a upitan je i nastup lakše ozlijeđenog Zirduma.

Osijek je nakon prošlotjednog poraza od Lokomotive ostao bez trenera Skendera, stoga je momčad tijekom tjedna u Kupu vodio privremeni trener Kulešević. Upisao je Kulešević uvjerljivu pobjedu protiv Vuteks Sloge u Vukovaru i voditi će momčad Osijeka na gostovanju u Koprivnici, no on ne bi trebao biti dugoročno rješenje za klupu ni u slučaju nove pobjede. Spominjala se mogućnost dolaska donedavnog Rijekinog trenera Bišćana, a posljednjih dana glavnim favoritom za klupu Osijeka pokazao se bivši albanski izbornik Panucci koji navodno koketira i s grčkim Arisom.

  • +3
HT Prva liga, 9. kolo: Lokomotiva - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Kulešević je najavio susret sa Slavenom.

'Zadovoljan sam stanjem u momčadi, dečki odlično rade. Ekipa je i do sad igrala dobro, no imali smo ponešto sportske nesreće i primali smo neke nesretne golove. Okrećemo se Slavenu i utakmici u Koprivnici. Moramo pokazati kvalitetu unatoč svim događajima u klubu koji su nesumnjivo ostavili traga i u svlačionici', kaže v.d. trenera Kulešević.

Gostovanje u Koprivnici zbog ozljeda će propustiti Bočkaj, Grgić, Jugović i Pilj, a u konkurenciji za nastup trebao bi biti Šutalo iako se nakon prošlotjedne Kup utakmice požalio na lakšu ozljedu. Umjesto Pilja koji se ozlijedio protiv Vuteksa od prve se minute na terenu očekuje Lopa.

Hrvatska 1. liga

Varaždin-Rijeka16:30
Slaven Belupo-Osijek19:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hajduk961219
2.Dinamo Zagreb961219
3.Rijeka843115
4.Lokomotiva1042414
5.Osijek934213
6.Gorica933312
7.Slaven Belupo931510
8.Istra 196192258
9.Varaždin91447
10.Inter Zaprešić91356

Sljedeće utakmice

29.9.Inter Zaprešić-Gorica
29.9.Istra 1961-Hajduk
4.10.Istra 1961-Inter Zaprešić
5.10.Dinamo Zagreb-Slaven Belupo
5.10.Osijek-Gorica