NOGOMETOM BOGATA SRIJEDA

Evo gdje možete gledati sve tri utakmice HT Prve lige; najviše pozornosti privlači derbi na Maksimiru

18.04.2018 u 11:15

Bionic
Reading

U srijedu su na rasporedu tri utakmice 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Rudeš je domaćin Lokomotivi (16 sati, Arenasport 1), Dinamo će ugostiti Osijek (18 sati, Arenasport 3), a Hajduk dočekuje Cibaliju (20 sati, Arenasport 3)

Hrvatski prvoligaši barem nakratko su uletjeli u europski ritam. Kolo preko tjedna u utorak je pobjedom na Aldo Drosini otvorila Rijeka protiv Istre 1961, a danas su na programu čak tri susreta od čega najviše pozornosti privlači okršaj na Maksimiru.

Dinamo – Osijek (18 sati, Arenasport 3 na MAXtv)

Promjena trenera pokazala se za sada dobrim potezom Dinama budući da je Jurčević zautavio rezultatsko posrtanje lidera. Porazi od Lokomotive, Rijeke i Hajduka donekle su smanjili prednost Dinama nad Hajdukom, no Jurčevićeva momčad unatoč tome u završnicu sezone ulazi s ogromnih osam bodova prednosti pred glavnim rivalom. Najveća pohvala Jurčeviću za dosadašnji rad vidi se na činjenici da Dinamo nije primio niti jedan pogodak u pet utakmica pod njegovim vodstvom i to usprkos odlasku Sigalija iz kluba tijekom zime, te ozljedama trenutno najkvalitetnijih stopera Leškovića i Benkovića. U nedjelju Dinamo gostuje na Poljudu kod mrskog rivala Hajduka, no prije toga Jurčevićevu momčad čeka zahtjevan susret s Osijekom.

'Očekuje nas izuzetno važna utakmica. Prvenstvo ulazi u finiš i želimo nastaviti dobar pobjednički niz u kojem nismo primili pogodak. Svjesni smo težine utakmice, komparacijom snage Osijek je momčad slične snage kao što je Rijeka. Ozbiljna su i kvalitetna momčad, samo tri su puta izgubili u prvenstvu, dobro su igrali početkom sezone u europskim natjecanjima i zaslužuju respekt. Ozbiljno se pripremamo za utakmicu i očekujemo tri boda', najavio je Dinamov trener.

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, HNK Cibalia - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Situacija s izostancima daleko je od idealne za Jurčevića budući da zbog ozljeda neće moći računati na beka Matela, stopera Leškovića, veznjaka Mora, razigravača Olma, te napadača Hodžića. U konkurenciju za nastup trebao bi se vratiti defanzivni veznjak Ademi, a upitno je hoće li zimska pojačanja Hajrović i Gavranović biti spremni za nastup od prve minute budući da nisu trenirali punim intenzitetom posljednjih dana.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Osijek bez rezultatskog pritiska ulazi u završnicu sezone. Zekićeva momčad čvrsto drži četvrtu poziciju na prvenstvenoj tablici s ogromnom prednošću pred zaprešičkim Interom, ali i sa značajnim zaostatkom za trećeplasiranom Rijekom. Očito igrači Osijeka imaju problema s motivacijom s obzirom na stanje prvenstvene tablice jer je teško drugačije objasniti posljednje rezultatske posrtaje. Osijek je u posljednjih sedam kola ostvario tek dvije pobjede, a za neočekivani poraz od Rudeša Zekićeva se momčad iskupila pobjedivši Istru u prošlom kolu.

  • +6
NK Osijek - NK Istra 2:0 / 29. kolo HT Prve lige, 13.4.2018. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'Moramo odigrati kao u drugom dijelu protiv Istre. Utakmice protiv Dinama uvijek su poseban izazov i veliki motiv. Nadam se da ćemo odigrati ovaj susret u pravom, vrlo dobrom ritmu kojeg nismo imali još od domaćeg dvoboja s Hajdukom. Vjerujem da će ogled s Modrima biti pravi derbi i da će opravdati taj epitet. Trebamo biti na tragu onoga što smo pokazali na zadnjem gostovanju u Maksimiru kada smo zaista izgledali dobro, uz napomenu da možemo biti još malo bolji u fazi napada', poručio je Zekić.

Hajduk – Cibalia (20 sati, Arenasport 3 na MAXtv)

U nedjelju će Hajduk ugostiti Dinamo na Poljudu i jasno je da svi u Splitu već sada govore samo o velikom derbiju i mogućnosti lova na naslov prvaka. Prije tog susreta Kopićevu momčad čeka susret s davljenikom Cibalijom, ekipom protiv koje Hajduk redovito pobjeđuje. Gosti iz Vinkovaca sigurno se neće unaprijed predati po dolasku na Poljud stoga Kopić s razlogom upozorava svoje igrače da moraju maksimalno ozbiljno pristupiti ovoj utakmici. Ozbiljan pristup Hajduk je imao prošle subote u Zaprešiću i zahvaljujući dobrim izdanjima Gyurcsa i Caktaša stigao je do uvjerljive pobjede protiv Intera.

'Oni su u borbi za opstanak i sigurno da nastoje doći do nekakvog rezultata ma gdje igrali. Imaju oni pravo na svoja očekivanja, a na nama je da na našem stadionu, pred našim navijačima, uđemo u utakmicu na najvišoj razini, da igramo dobar nogomet i pobijedimo. Cibalia protiv svih iz gornjeg dijela tablice nastoji čvrstim blokom i brzim otvaranjem kontranapada doći do svoje prilike. Imali su ih i protiv Dinama, nastojati će tako i ovdje, no mi ćemo se pripremiti da uz dobru igru napravimo rezultat koji svi očekujemo. Vjerujem da ćemo biti koncentrirani na Cibaliju, a tek ćemo onda misliti na Dinamo', jasan je bio Kopić.

  • +6
Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, NK Inter - HNK Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Susret sa Cibalijom zbog suspenzije mora propustiti važni veznjak Caktaš, a Kopić je prilikom najave susreta rekao kako braniči Carbonieri i Memolla, te iskusni napadač Almeida još uvijek nisu spremni za natjecateljski ritam nakon oporavka od ozljeda.

Cibalia je nakon četiri osvojena boda u susretima s Lokomotivom i Interom doživjela očekivani poraz od lidera Dinama. Nakon utakmice nije se pričalo o tome kako je Rupnikova momčad dobro parirala najjačoj momčadi lige do same završnice, nije se slavilo lijepe golove Soudanija koji je na kraju slomio obranu domaćina, već je glavna tema bio sukob Soudanija i pomoćnog Cibalijinog trenera Bradašića. Nakon susreta u tunelu je došlo do sukoba igrača, Bradašić je optužen za rasizam, a i sam Soudani je priznao da je opsovao nakon prvog gola.

'Svojim igračima čestitam na borbi i želji. Moglo je završiti bolje za nas, ali bodovi odlaze gostima. Imali smo prilike koje nismo iskoristili. Sada idemo na Poljud odigrati jednu dobru utakmicu jer nam je svaki bod kvalifikacijski', govorio je strateg Vinkovčana Rupnik

Raspoloženje u Cibaliji definitivno nije idealno nakon posljednjih događaja, pogotovo kada se epilogu utakmice s Dinamom doda i činjenica da je Rudeš nizom pobjeda uspio steći dva boda prednosti pred Cibalijom i Istrom.

Rudeš – Lokomotiva (16 sati, Arenasport 1 na MAXtv)

Rudeš je cijelu svoju premijernu prvoligašku sezonu proveo na samom začelju tablice, no dolaskom trećeg ovosezonskog trenera Aire uz pohvale za dojam stigle su i pobjede. Susret s Lokomotivom momčad Rudeša čeka ohrabrena nizom od tri uzastopne pobjede, a posebno su impresivne one posljednje protiv iznimno snažnih ekipa Osijeka i Rijeke.

'Čeka nas utakmica protiv Lokomotive, jako dinamične momčadi s vrlo dobrim individualcima. U posljednjoj su utakmici sa Slaven Belupom izvukli jako dobar rezultat. Mi želimo nastaviti naš posao i nadmetati se, nastaviti poboljšavati našu igru i moći ostvariti još jednu pobjedu koja će nas odvesti bliže našem cilju. Znamo da neće biti lako, jer kada pobjediš nekoliko utakmica za redom, lako je imati utakmicu u kojoj odigraš lošije. Ipak, naša je želja nastaviti rasti kao tim iz utakmice u utakmicu i nastaviti naš niz pobjeda', pričao je Aira.

  • +6
NK Rudeš - NK Rijeka 4:2 / 29. kolo HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

U konkurenciji za nastup protiv Lokomotive zbog suspenzija neće biti braniča Einara Galilea i Markusa Pavića.

Lokomotiva je u prošlom kolu prekinula niz loših rezultata uvjerljivom pobjedom nad Slaven Belupom, a s ta se tri boda Tomićeva momčad udaljila od najugroženije zone na tablici. Pred Lokomotivom je utakmica s probuđenim Rudešom koju je najavio napadač Radonjić:

'Razmišljanje pred Rudeš je jednako kao protiv Slavena. Očekujem jednu čvršću utakmicu. Nadam se da neće biti puno kiše do utakmice, jeer onda od kvalitetnog nogometa neće biti ništa. Očekujem dobar Rudeš koji neće srljati. Svakako da su nizom od tri pobjede dobili vjetar u leđa, digli su se jako. Od praktično sigurno zadnjeg mjesta tablice tijekom cijele sezone došli su tu gdje jesu sada, a to je sigurno pokazatelj da posjeduju određenu kvalitetu. Uz naš pravi pristup i dobru igru ne vidim razlog zašto ne bismo osvojili sva tri boda.'

  • +10
Lokomotiva - Slaven Belupo, 29. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX
Lokomotiva – Slaven Belupo 5:2, 29. kolo 2017./18. (sažetak) Izvor: Društvene mreže
Autor: youtube
Autor: youtube