PRKOS IZ SPLITA

Očekivan potez Hajduka, lako 'izigrana' kazna; Torcida se ružnom usporedbom dotakla HNS-a...

16.04.2018 u 08:50

Bionic
Reading

U sklopu 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige na Poljudu Hajduk dočekuje Cibaliju (20 sati, srijeda, Arenasport 3). Sjever stadiona bit će zatvoren zbog kazne, ali Torcida će svejedno nazočiti utakmici svojeg kluba

Jedan od najdugotrajnijih sukoba u hrvatskom nogometu je onaj između Hrvatskog nogometnog saveza s jedne te Hajduka i Torcide s druge strane i kraj mu se ne nazire.

Prije tjedan dana Disciplinska komisija HNS-a kaznila je splitskog prvoligaša sa 65 tisuća kuna i zatvaranjem sjevernog dijela gledališta, a razlog takve odluke bile su upaljene baklje i rasistički povici Hajdukovih navijača na susretu s Rijekom.

Kaznu zatvorenog dijela stadiona Hajduk odrađuje u srijedu (18 sati) protiv Cibalije, a Torcida i klub su objavili kratke obavijesti za svoje najvjernije navijače te na neki način pokazali prkos prema HNS-u.

'Pozivamo sve pripadnike Torcide i navijače Hajduka da za prvenstvenu utakmicu protiv Cibalije u srijedu kupe kartu za tribinu Zapad u iznosu od 10 kuna. Pokažimo nogometnoj mafiji da nam njihove kazne ne mogu ništa! Svi na zapad!', napisali su na društvenoj mreži Torcide te usput udarali po HNS-u usporedivši ih s kriminalnom organizacijom.

  • +5
Hrvatski telekom Prva liga, 28. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'S obzirom da je Hajduk dobio jedinstvenu kaznu igranja bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini, svi pretplatnici koji posjeduju godišnju ulaznicu za tribinu Sjever moći će ući na ulaze na istočnoj tribini stadiona. Jedinstvena cijena ulaznica za sve ostale otvorene tribine bit će 10 kuna', poruka je iz Hajduka.

  • +6
HT Prva liga, 27. kolo: Hajduk - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U među vremenu je Hajduk još jednom kažnjen od strane Disciplinske komisije i to zbog izokrenute zastave HNS-a (uz nezaobilaznu pirotehniku) na utakmici s Lokomotivom za što je dobio 'čestitku' na 90 tisuća kuna.

Inače, sedam kola prije kraja prvenstva Dinamo je vodeći sa 66 bodova, osam više od drugoplasiranog Hajduka.

Hajduk - Rijeka 1:1 (27. kolo 2017./18., 31.3.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube