MAXTV DERBI TJEDNA

Evo gdje možete gledati gostovanje Dinama kod Fenerbahčea i lov na još milijun eura

29.11.2018 u 10:28

Bionic
Reading

Utakmica između Fenerbahčea i zagrebačkog Dinama (Arenasport 3 - MAXtv, 18:55), u sklopu 5. kola Europske lige, usprkos činjenici što je hrvatski prvak osigurao eliminacijsku fazu ovog natjecanja – nije nevažna. Pobjeda bi Dinamu osigurala prvo mjesto u skupini i dodatnu zaradu od milijun eura

Utakmica u Istanbulu kod Fenerbahčea, nakon što je ova generacija napravila povijesni uspjeh jer je nakon punih 49 godina izborila proljeće u Europi, trebala bi biti jedna od lakših. Barem kada je pritisak u pitanju. Četiri pobjede u prva četiri kola Europske lige i maksimalnih 12 bodova Dinama zaista zvuči nestvarno, ali nogometaši trenera Nenad Bjelica tu ne misle stati.

Dvoboj Fenerbahčea i Dinama započet će u 18 sati i 55 minuta po srednjoeuropskom vremenu, a sudit će 44-godišnji Austrijanac Robert Schoergenhofer.

Prepuna samopouzdanja, usprkos porazu u derbiju protiv Rijeke u prošlom kolu HT Prve lige, cijela momčad čeka još jedan okršaj protiv moćnog turskog kluba koji su uvjerljivo sa 4:1 dobili 20. rujna na Maksimiru.

Naravno, dodatna motivacija igračima Dinama su i premije koje sigurno neće biti zanemarive, a poznato je kako je Dinamo za kvalifikacije za Ligu prvaka te sjajne igre i pobjede u Europskoj ligi već osigurao više od 13 milijuna eura.

MAXTV DERBI TJEDNA

Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

  • +11
Europska liga, skupina D: Dinamo - Spartak T. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Da su nogometaši Dinama prepuni samopouzdanja govore i izjave ključnih igrača.

'Znamo da će biti teško u Turskoj. Imaju dobru atmosferu na stadionu, dobra su ekipa. No mi vjerujemo u sebe, idemo pobijediti u ovoj utakmici. Mislim da Dinamo može dobiti svih šest susreta u grupi Europske lige, ali idemo sada prvo po nova tri boda', kazao je mladi španjolski vezni igrač Dani Olmo.

Sve bolji ofenzivni vezni Izet Hajrović, koji je tijekom karijere igrao za Galatasaray, veseli se izletu u Tursku:

'Sretan sam što smo u Istanbulu. Volim ovaj grad i ljude ovdje. Poštujem ih kao i oni mene. Što se tiče utakmice, mislim da ćemo biti spremni. Neće biti lako, znamo da Fenerbahče ima dobre igrače iako ne stoje dobro trenutno u ligi. Imaju kvalitetu i trebamo biti oprezni. Ako odigramo dobru utakmicu i kako mi to želimo, onda ćemo napraviti dobar rezultat', kazao je Hajrović koji usprkos sjajnim igrama još uvijek čeka poziv BiH izbornika Roberta Prosinečkog.

'Gledamo samo sebe, želimo ponovno pobijediti. Znamo da je pred nama težak zadatak, ali vjerujemo u našu momčad. Kao što ste rekli, dolazimo u puno boljoj atmosferi od one koju ima Fenerbahče. Možemo dobro igrati i nadamo se pobjedi', najavio je Nenad Bjelica

Dodajmo još kako će utakmica Fenerbahče - Dinamo bit će odigrana na stadionu Šukru Saracoglu, čija je posljednja obnova dovršena 2006. godine, a kapacitet povećan na 47.800 sjedećih mjesta.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući svih šest utakmica Dinama po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Raspored svih utakmica Dinama u skupini D Europske lige (Arenasport):

  • 20. rujna: Dinamo - Fenerbahče 4:1
  • 4. listopada: Anderlecht – Dinamo 0:2
  • 25. listopada: Spartak T.- Dinamo 1:2
  • 8. studenog: Dinamo – Spartak T. 3:1
  • 29. studenog: Fenerbahče - Dinamo
  • 13. prosinca: Dinamo - Anderlecht
  • +14
NK Dinamo - Fenerbahče, 1. kolo Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL