gostovanje u gentu

Evo gdje gledati ključni okršaj Rijeke koja je na korak od grupne faze Europske lige

22.08.2019 u 10:13

Bionic
Reading

Nakon impresivnog trijumfa protiv Aberdeena, Rijeka ovog četvrtka (Arenasport 1, 20:30) kod opasnog Genta traži dobar gostujući rezultat kako bi se dokopala grupne faze Europske lige…

Momčad Igora Bišćana zasad odlično gura i u HT Prvoj ligi i u Europskoj ligi, ali najteži ispit tek je pred njom.

  • +7
Europska liga, 3. pretkolo, uzvratna utakmica, Aberdeen - Rijeka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovog četvrtka gostuje kod Genta, bivšeg belgijskog prvaka koji po Transfermarktu ima čak četiri puta vrjedniju momčad, što ne mora značiti ništa, ali potvrđuje da u dvije utakmice posljednjeg pretkola Europske lige sigurno neće biti lako.

Rijeka se prilično lako obračunala sa škotskim Aberdeenom i pokazala moć, a ovog četvrtka u Belgiji traži se aktivan rezultat koji bi je približio jeseni u Europi.

Dvoboj play-off faze Europske lige između Genta i Rijeke gledajte na vašem MAXtv-u na kanalu Arenasport 1. Uvodna emisija počinje u 20 sati, utakmica u 20:30. Više informacija OVDJE.

'Igramo protiv dobrog suparnika i moramo napraviti sve da ostvarimo dobar rezultat pred uzvrat. Svjesni smo da će biti jako zahtjevno. Trebamo biti stabilni u bloku i moramo ih pokušati iznenaditi. Moramo biti još bolji nego protiv Aberdeena,' izjavio je Igor Bišćan.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Riječki kapetan Gorgon trebao bi biti spreman za ovaj susret, dok se od Murića i Čolaka očekuje pogodak u gostima koji bi značajno olakšao uzvrat na Rujevici.

Što se Genta tiče, on zapravo nije niti trebao igrati u Europskoj ligi. Završio je tek peti u prvenstvu, a u finalu Kupa izgubio je od drugoligaša Mechelena. No, Michelen ima zabranu nastupa u Europi pa je momčad trenera Jessa Thorupa uskočila pa sredila rumunjski Viitorul i ciparsku AEK Larnacu te dogurala do Rijeke.

U belgijskoj ligi opet drži peto mjesto, ali ima pregršt skupocjenih pojedinaca i kvalitetu zaprijetiti Rijeci pa nas čeka zasigurno neizvjesna utakmica.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Ukoliko pogledate naše posljednje četiri domaće utakmice, možete vidjeti da smo četiri puta pobijedili uz 17 postignutih pogodaka. Zbog toga je momčad puna samopouzdanja. Znamo da definitivno neće biti lagano protiv Rijeke, no samopouzdanje je ključno u nogometu a mi ga imamo i raste nam iz utakmice u utakmicu,' hvali se optimistični trener Thorup koji ne može računati na jednog od svojih najskupljih igrača, Gruzijca Chakvetadzea, ali ostatak će biti spreman.

Pred nama je istinski nogometni spetakl u kojem Bišćanova momčad mora odigrati pametno i smireno te izvući što bolji rezultat.