jedan od junaka

Iskreni Nikola Moro o pritisku zbog silnih milijuna koje Dinamo može osvojiti, izgledima u Norveškoj...

22.08.2019 u 08:56

Bionic
Reading

Dinamo je u prvoj utakmici play-offa stigao do pobjede 2;0 nad Rosenborgom i napravio veliki korak prema Ligi prvaka. Imao je trener Bjelica opet nekolicinu raspoloženih igrača, a već drugu utakmicu zaredom, mislimo na europske oglede, sada protiv Norvežana i prije protiv mađarskog Ferencvarosa, jedan od najboljih bio je Nikola Moro

S 32 točna dodavanja odnosno čak deset više od prvog pratitelja Dine Perića, zatim četiri oduzete lopte, te 13 ulazaka u duele od čega ih je osvojio osam, Nikola Moro zaslužio je najveće ocjene u Dinamovoj momčadi, uz Emira Dilavera i Brunu Petkovića.

I iako ima 21 godinu, Nikola Moro na terenu izgleda kao pravi rutiner.

'Odigrali smo opet jednu mušku igru, nakon koje je stigla posve zaslužena pobjeda. Naravno, zahvalio bih i navijačima, koji su nas došli podržati, a što nam puno znači. No, nije još ništa gotovo. Igra se 90 minuta, čeka nas gore teška i tvrda utakmica', nakon utakmice sretan, ali vidno iscrpljen pričao je Nikola Moro.

Kada se ovog igrača rođenog u Splitu pita, neupitno je tko bi trebao voditi glavnu riječ u uzvratu sljedećg tjedna u Trondheimu.

'Ako smo mi pravi, ne bi smjelo biti problema jer smo bolja ekipa. Ali ako nismo na nivou, ako nismo svi 100 posto unutra, možda neće biti dovoljno'.

  • +11
Liga prvaka, play-off: Dinamo - Rosenborg Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pokušao je Moro povući neke paralele s prethodnim europskim suparnicima, Saburtalom, Ferencvarosem i sada Rosenborgom.

'Jako smo ih puno analizirali, i nije bilo teško zaključiti koje su njihove karakteristike u igri, a to je prije svega igra nakon prekida. Radili smo na tome, pazili i mislim da smo to dobro radili, jer smo bili koncentrirani na prekidima.'

Nakon 2:0 Dinamo je imao prigoda povećati rezultatsku prednost.

'Tako je završilo, ali sigurno da je moglo biti i uvjerljivije. Imali smo puno izglednih šansi, ali i ovo je dobar rezultat. Ići ćemo se 'gore' potući'.

Nakon ovakve partije Moro je zaslužio samo komplimente.

'Dižem se iz utakmice u utakmicu. S iskustvom dobivam neku dozu sigurnosti i samopouzdanja. Ali to sve treba potvrđivati iz utakmice u utakmicu'.

A koliko su Moro, ali i njegovi igrači fokusirani na rezultat jasno je zaključiti iz ovog odgovora. Jer pred njih se stalno stavlja imperativ pobjede zbog ogromnih Uefinih nagrada, stotina milijuna kuna, pa bi ih to sve moglo sputati.

'Svakome je to u glavi, ali naš primarni cilj je igrati Ligu prvaka, pogotovo nama mladim igračima. Želimo te najjače momčadi u Europi, i navijači i igrači. Nije nam novac jedini cilj', zaključio je Nikola Moro, koji je - zanimljivo, prvu službenu europsku utakmicu za Dinamo zaigrao baš u skupinama Lige prvaka, kada su 'modri' gostovali kod Juventusa.