samo da ne bude ljutnje

Nenad Bjelica stvorio je još jednog igrača za reprezentaciju i poslao je jasnu poruku izborniku Daliću

22.08.2019 u 09:48

Bionic
Reading

Dinamo je ove sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka odigrao pet utakmica, a u tih 450 minuta primio tek jedan gol. Neokrznute mreže prošao je i u prvoj utakmici play-offa, odigranoj u srijedu na maksimirskom stadionu, u kojem je svladao Rosenborg 2:0

Na mala vrata Dino Perić probio se do prvog sastava Bjeličine momčadi, te postao jedna od najčvršćih Dinamovih karika.

Iako mu je 25 godina, put do prve momčadi Dinama bio mu je trnovit. Prvo na posudbi u Lokomotivi, potom je zadobio i težu ozljedu, a od 2016. godine tražio je svoje mjesto 'pod suncem' maksimirskog juga.

S dolaskom Nenada Bjelice ovaj 25-godišnji stoper dobivao je sve veću minutažu, a ove sezone bio je i na terenu svih 450 minuta koliko su 'modri' do sad igrali u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Sa svojih 197 centimetara, Perić je bio i važna karika u pobjedi 2:0 protiv skakački opasnih Norvežana, a pri tom je imao i 22 točna dodavanja (op.a. samo je Moro imao više).

Dojam koji ostavlja na terenu doista je impresivan, pa nije ni čudo da je nakon utakmice, iako je prvo bio upitan za reprezentativni potencijal Nikole Mora, trener Bjelica pohvalio i svog stopera.

'Reći ću vam apsolutno iskreno, Nikola Moro ima potencijal za reprezentaciju. Međutim, moramo priznati da u tom dijelu terena ima strahovito veliku konkurenciju, u Brozoviću, Modriću, Rakitiću, Badelju, Pašaliću, Vlašiću. To su stvarno sve vrhunski igrači i teško je pored tih igrača dobiti šansu. Ali vjerujem da će doći u u neki uži izbor. A za onoga za kojeg sam siguran da će brzo biti u reprezentaciji je Dino Perić', hrabro je najavio trener Bjelica i opet poslao poruku izborniku Zlatku Daliću.

Doduše, sigurni smo da je i izbornik, koji je u srijedu bio na tribinama maksimirskog stadiona, mogao svjedočiti odličnoj igri ovog visokog stopera.

  • +11
Liga prvaka, play-off: Dinamo - Rosenborg Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL