JESTE LI ZNALI

Evo dokaza: Dražen Petrović i Bodiroga su bliski rođaci!

16.08.2013 u 13:42

Bionic
Reading

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga progovorio je u razgovoru za televiziju Studio B o svojim rodbinskim vezama s obitelji Petrović

'Moja baba, očeva majka je od Petrovića. Draženov djed i moja baka su rođeni brat i sestra, tako da smo mi vrlo blizak rod. Očevi su nam prvo, a mi drugo koljeno', pojasnio je Bodiroga te se prisjetio dana kada je upoznao Dražena

'On je tada igrao za Portland, a ja sam sa svojim klubom Zadrom bio na američkoj turneji. S tribina smo pratili ogled Phoenixa i Portlanda, a nakon utakmice susreli smo se s Draženom. Vidjelo se da zna da smo bliski. Bilo mi je drago kada smo se upoznali. Za mene je bio sigurno jedan od najvećih igrača koji je obilježio europsku i svjetsku košarku', kazao je Bodiroga koji je objasnio zašto se ranije nisu viđali.

'Draženov otac je radio u Šibeniku, tamo se oženio, tamo su živjeli. Nismo imali u to vrijeme kontakte. Poslije našeg susreta sam viđao njegovu majku i brata. Znam da i danas imaju rodbinu u Zemunu', rekao je Bodiroga.

Dejan je govorio i o svojim košarkaškim počecima u Zadru i čovjeku koji ga je doveo u grad košarke, Krešimiru Ćosiću.

'Bio sam na kampu u Puli, Krešo me je gledao, oduševio se i pozvao u Zadar. Moj prvi odgovor je bio ne. Imao sam samo 16 godina i bio sam nostalgičan, iako mi se Zadar svidio. Krešo je bio uporan. S ljudima iz Zadra došao je u Zrenjanin kod mene i mojih i vrlo brzo sam se predomislio', ispričao je Bodiroga koji je, kaže, dvije godine bio u drilu, radeći od jutra do mraka.

'Isplatilo se. Bilo su to presudne dvije godine koje su obilježile moju karijeru', priznao je Bodiroga koji se u intervjuu za Studio B te se prisjetio susreta s Tonijem Kukočem i Dinom Rađom.

'Kao junior sam jednom zabio 37 koševa, njih dvojica su me gledali s tribina. Mislim da su nakon toga imali trening. Ušli su u svlačionicu i čestitali mi. Bila je to za mene velika stvar. Kukoč je nakon toga još jednom došao čestitati u svlačionicu. Bilo je to u Trstu kada je moj tadašnji klub Stefanel nadigrao njegov Benetton.. Bio sam ponosan da me na takav način bodri jedna takva košarkaška veličina' , otvorio je dušu i srce Bodiroga.