VEČERAS OD 21 SAT

Evo Dinamovih 11 za premijernu pobjedu u ovom natjecanju; otpao važan dvojac

21.09.2023 u 09:44

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras na svom stadionu, s početkom u 21 sat, dočekuju Astanu, u prvom kolu C skupine Konferencijske lige, odnosno u natjecanju u kojem Modri još nikad nisu igrali

Dva mjeseca nakon što je protiv Astane otvorio europsku sezonu, Dinamo će večeras na svom stadionu ponovo igrati protiv kazahstanskog prvaka u Konferencijskoj ligi.

Tada su to bili ogledi 2. pretkola Lige prvaka, a sada je ispred nas ogled 1. kola C skupine Konferencijske lige.

Modri su kvalifikacijama Lige prvaka u dvije utakmice pobijedili Astanu s ukupnih 6:0. Nakon toga, Dinamo je gubio u dva europska ispita, te se sada našao u Konferencijskoj ligi, po prvi put u svojoj povijesti.

Htjeli su Modri u Ligu prvaka, ali su ispali od AEK-a, a potom im je praška Sparta uskratila Europsku ligu.

Ali kako je rekao trener Sergej Jakirović, i ovo natjecanje ima težinu. Jer ako si je Jose Mourinho mogao tetovirati pehar pobjednika, znači da ipak - vrijedi.

'Važno je osvojiti prvo mjesto u skupini. Međutim, imam dojam da se podcjenjuje Konferencijska liga. Jedan Jose Mourinho se tetovirao kada je osvojio ovo natjecanje. A bi li ja? Jedan trofej sam već tetovirao. Daj Bože da dođe', kazao je Jakirović sa smiješkom.

'Nema puno tajni, što se tiče njih i nas. Možda smo mi njima veća nepoznanica jer smo ostali bez četiri igrača. Favoriti smo i od prve minute ćemo igrati po tri boda. Vidjet ćemo kako će se oni postaviti, mi ćemo igrati kao i prije. Mi smo favoriti u skupini i nadam se pobjedama u obje utakmice'.

Otkrio je i Dinamov trener u kakvom su stanju igrači.

'Jedini koji je definitivno out je Špikić. Sljedeće tri utakmice neće biti u rosteru. Neće biti niti Kaneka, boli ga rebro, dosta ga to smeta. Tko god dobije priliku očekujem da igra maksimalno, da iskoristi svoju minutažu. Svaka utakmica nam je važna, bit će dvije promjene u sastavu, ali vidjet ćemo do utakmice'.

Na trenerovu žalost, osim Špkića, koji je u početnih 11, računati neće moći ni na Stefana Ristovskog, koji ima bolove u mišića.

Dakle, s obzirom na ozbiljnost natjecanja i želje da se pobjedom krene u natjecanje, za očekivati je ovih 11 na startu utakmice:

Nevistić - Moharrami, Šutalo, Perić, Ljubičić - Bulat, Mišić - Menalo, Baturina, Vidović - Petković

  • +9
Trening Dinama uoči utakmice protiv Astane Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek