ČONDRIĆ ZA TPORTAL

Hrvat na golu Astane brutalno iskren u ocjeni prve utakmice. I zato sada...

20.09.2023 u 08:01

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ovog četvrtka nastavljaju svoju europsku priču. Doduše, niti u željenoj Ligi prvaka, niti utješnoj Europskoj ligi, već u Konferencijskoj ligi. Suparnik Modrima ovog četvrtka od 21 sat bit će stari 'poznanik', kazahstanska Astana, s kojom su snage omjerili u drugom pretkolu Lige prvaka

U ta dva okršaja, krajem srpnja i početkom kolovoza, Dinamo je upisao obje pobjede. U Zagrebu je bilo 4:0, a potom u uzvratu 2:0, što je Dinamo donijelo oglede s AEK-om. Dinamo je od Grka ispao, potom i od praške Sparte, ali barem je izbjegao play-off Konferencijske lige.

Astana je pak u 3. pretkolu Europske lige izgubila od Ludogoreca, te je preko Partizanija iz Tirane izborila nastupe u Konferencijskoj ligi.

I baš kao i prije nešto više od dva mjeseca, Astana je u Zagreb došla dva dana uoči utakmice. I ovog je puta jedan trening odradila na terenima NK Rudeša.

'Da, jer moji u klubu bili su izuzetno zadovoljni gostoljubivošću domaćina, ali i kvalitetom terena, tako da praktički nije bilo ni razmišljanja hoćemo li ovog puta trenirati negdje drugdje', ponosno je rekao Josip Čondrić, 'jedinica' kazahstanske momčadi, koji je tijekom svoje karijere bio i golman Rudeša.

Ovaj 30-godišnjak početkom godine stigao je u Astanu i odmah postao prvi golman. No, u Zagrebu se krajem srpnja nije imao razloga veseliti jer njegova je momčad doživjela težak poraz.

Tada su se igrale samo dvije utakmice, a sada je ipak malo drugačije, jer igra se skupina. Možda će se ipak igrati opreznije s obje strane?

'Ne vjerujem. Svaka utakmica je važna. I mi, baš kao i Dinamo, uvijek želimo pobijediti. Sigurno će Dinamo biti opasan, posebno u Maksimiru, gdje će tražiti pobjedu. A mi ćemo morati pametnije'.

Što biste trebali promijeniti?

'Pa, očito dosta toga, jer ako već u prvom poluvremenu primiš tri gola, jasno je da dosta toga nije štimalo. Kod prvog gola smo pogriješili. Nakon nekog fair-play vraćanja, Petković je primilo loptu, opalio, a ona je promijenila smjer i ušla u mrežu. Taj nas je gol prilično presjekao, te smo do kraja poluvremena primili još dva gola. Istina, imao je Dinamo prilika i do tog gola, ali uspijevali smo odlijevati njihovim napadima. Zato ćemo sada pokušati odigrati što bolje, jer ono nije bila prava slika Astane'.

Možda će vam biti lakše, jer neće biti Luke Ivanušeca, koji vam je zabio hat-trick?

'Neće biti ni Livakovića, niti Šutala. Ali zato je tu Nevistić koji će zamijeniti Livija, a sigurno će trener Jakirović naći nekoga da zamijeni Ivanušeca. Jer Dinamo je oduvijek dovodio prava pojačanja'.

Da, dosta se igrača promijenilo. Vratio se Ademi, došli su Vidović, Halilović, Sosa... A kako je kod vas?

'U Kazahstanu je malo drugačije tempiran prijelazni rok. Nama su tri igrača došla uoči utakmice prvog pretkola Lige prvaka, a to su Lončar, Maročkin, Vorogovskiy... Dakle, mislim da smo već dovoljno dobro uigrani'.

Ova utakmica vam ne dolazi u najboljem trenutku, jer u prvenstvu ste na trećem mjestu. Za vodećim Ordabasyjem zaostajete pet bodova, a već za vikend idete mu u goste u Šimkent. Neće biti nikakvog taktiziranja i čuvanja za tu utakmicu?

'Ni govora. Mora se ići maksimalno. Prvo želimo ostaviti što bolji dojam u Zagrebu, pa ćemo vidjeti kakav nam to može donijeti rezultat, a onda ćemo ići i po pobjedu u tom derbiju', završio je Josip Čondrić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport