ČETVRTAK, 21 SAT

Uoči sraza s Astanom, Jakirović i Mišić dali obećanje; ako je mogao Mourinho...

20.09.2023 u 18:47

Bionic
Reading

Dva mjeseca nakon što je protiv Astane otvorio europsku sezonu, Dinamo će u četvrtak (21 sat) na stadionu Maksimir ponovo igrati protiv kazahstanskog prvaka u Konferencijskoj ligi.

Tada su to bili ogledi 2. pretkola Lige prvaka, a sada je ispred nas susret 1. kola C skupine Konferencijske lige.

Modri su kvalifikacijama Lige prvaka u dvije utakmice pobijedili Astanu s ukupnih 6:0. No, Dinamo je potom u 3. pretkolu ispao od AEK-a, a zatim i u play-offu Europske lige od praške Sparte, završivši u najslabijem europskom natjecanju.

Astana je pak nakon poraza od hrvatskog prvaka, izgubila i od Ludogoreca u 3. pretkolu Europske lige, da bi u play-offu Konferencijske lige bila bolja od albanskog Partizanija kojeg vodi Zoran Zekić.

Od njihovog posljednjeg ogleda mnogo toga se promijenilo, prvenstveno u Maksimiru. Igor Bišćan više nije trener zagrebačkog kluba, nakon AEK-a je dobio otkaz, a njegovu poziciju preuzeo je Sergej Jakirović. U klubu više nisu niti reprezentativci Dominik Livaković koji je preselio u Fenerbahče, Luka Ivanušec je novi član Feijenoorda, dok je Josip Šutalo prodan u Ajax.

'Ispred nas je prvo kolo i dobro poznati protivnik. Očekujem drugačiju utakmicu, ovoga puta se igra za bodova. Astana će se sigurno željeti pokazati u boljem svjetlu, ali mi želimo pobjedu. Vjerujem da ćemo imati dosta kontinuiranih napada, dosta smo radili na tome i očekujem našu pobjedu', kazao je trener Modrih Sergej Jakirović.

Otkrio je i kakva je zdravstena situacija u momčadi.

'Jedini koji je definitivno out je Špikić. Sljedeće tri utakmice neće biti u rosteru. Neće biti niti Kaneka, boli ga rebro, dosta ga to smeta. Tko god u četvrtak dobije priliku očekujem da igra maksimalno, da iskoristi svoju minutažu. Svaka utakmica nam je važna, bit će dvije promjene u sastavu, ali vidjet ćemo do utakmice', dodao je.

Strahuje li od mogućeg opuštanja igrača s obzirom na nedavne dvije uvjerljive pobjede.

'Nema straha, znamo da nikoga ne smijemo podcijeniti. Astana nije toliko loša momčad kao što je to izgledalo u prošlim utakmicama. Moramo biti ozbiljni i koncentrirani'.

Premda su Modri najveći favoriti ove skupine, Jakirović je otkrio kako 'ide utakmicu po utakmicu'.

'Ne razmišljam tako daleko. Važno je osvojiti prvo mjesto u skupini. Međutim, imam dojam da se podcjenjuje Konferencijska liga. Jedan Jose Mourinho se tetovirao kada je osvojio ovo natjecanje'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Uslijedilo je pitanje hoće li se možda i on tetovirati.

'Jedan trofej sam već tetovirao. Daj Bože da dođe', kazao je Jakirović sa smiješkom.

'Trener i ja ćemo se tetovirati zajedno', dobacio je Josip Mišić koji se također osvrnuo na prvog suparnika u skupini.

'Nema puno tajni, što se tiče njih i nas. Možda smo mi njima veća nepoznanica jer smo ostali bez četiri igrača. Favoriti smo i od prve minute ćemo igrati po tri boda. Vidjet ćemo kako će se oni postaviti, mi ćemo igrati kao i prije. Mi smo favoriti u skupini i nadam se pobjedama u obje utakmice'.

Dinamo je visoko po rejtingu klubova koji će ove sezone nastupiti u KL pa se navijači nadaju kako bi Modri mogli daleko dogurati.

'Konferencijska liga ima dosta dobrih ekipa, nije lako igrati. Treba u svakoj utakmici biti na maksimumu, pokušati proći skupinu, pa ćemo vidjeti dalje'.

Mišić je otkrio i kakva je situacija u svlačionici.

'Energija je odlična, pobjeda u Osijeku nas je napunila samopouzdanjem. Dobri smo, dobro treniramo. Momčad je gladna uspjeha', dodao je.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport