DUGOGODIŠNJA TRADICIJA

Europsko hokejsko prvenstvo igra se u Svetom Ivanu Zelini

19.12.2013 u 15:14

Bionic
Reading

Europsko prvenstvo u dvoranskom hokeju 2014. održat će se u od 17. – 19. siječnja 2014. godine u Svetom Ivanu Zelini, najavljeno je na konferenciji za novinare, organiziranoj u Hrvatskom olimpijskom odboru

Na prvenstvu, koje se organizira u skupini III, muški, nastupit će nacionalne reprezentacije Finske, Gruzije, Portugala, Turske, Walesa i Hrvatske. Organizatori prvenstva su Europska hokejska federacija u suradnji s Hrvatskim hokejskim savezom i Svetim Ivanom Zelinom, kao gradom domaćinom.

Marijke Fleuren
Ove godine Sveti Ivan Zelina se pridružuje drugim velikim europskim gradovima u kojima organiziramo prvenstva, poput Beča, Praga, Berna i Šiauliaia.

'S velikim vas zadovoljstvom pozivam u Sveti Ivan Zelinu. Ove godine Sveti Ivan Zelina se pridružuje drugim velikim europskim gradovima u kojima organiziramo prvenstva, poput Beča, Praga, Berna i Šiauliaia. Posebno svečano biti će u Beču koji slavi stogodišnjicu hokeja u Austriji', naglasila je Marijke Fleuren, predsjednica Europske hokejske federacije.

'Hrvatski hokejski savez dobivanje domaćinstva ovog natjecanja od strane Europske hokejske federacije duguje višegodišnjem iskustvu i dokazanim organizacijskim izvedbama. Očekujemo atraktivne i napete utakmice te vjerujemo da će prepuno gledalište svim sudionicima biti veliki poticaj za ostvarenje sportskih ciljeva', izjavio je Damir Hrupec, predsjednik Hrvatskog hokejskog saveza.

'Za grad Sveti Ivan Zelinu ovo je važan događaj ne samo za promociju hokejskog sporta, koji u ovom gradu ima dugogodišnju tradiciju, već i prilika da se kroz ovo događanje na međunarodnoj razini predstavi i sam grad, odnosno njegovi turistički, kulturni, gospodarski i drugi potencijali', istaknuo je Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline te naglasio kako hokej u Zelini ima uspješnu povijest još od pedesetih godina prošlog stoljeća.

Hockey klub Zelina je tijekom svih ovih godina zabilježio zapažene rezultate i osvojio mnogobrojne naslove u zemlji i inozemstvu, a danas se tim sportom u Zelini aktivno bavi velik broj igrača i rekreativaca. Za vrijeme prvenstva u Svetom Ivanu Zelini biti će organiziran bogat popratni zabavni program za gledatelje i sudionike natjecanja.

Hokej na travi ima dugogodišnju tradiciju u Sv. Ivanu Zelini