zakon šutnje

Enriqueov odlazak s klupe Španjolske i dalje obavijen velom tajne; zna se tko bi ga mogao naslijediti

17.05.2019 u 16:40

Bionic
Reading

Iako još od njegovog odlaska uoči utakmice protiv Malte nema nikakvih konkretnih informacija o Luisu Enriqueu, jer očito je njegova molba prema igračima ali i čelništvu španjolskog saveza dala rezultata, ostaje nepoznanica tko će voditi 'furiju' u sljedećim kvalifikacijskim utakmicama

Podsjetimo, španjolska nogometna reprezentacija krajem ožujka gostovala je na Malti u 2. kolu kvalifikacija za plasman na Euro 2020. godine. No, 'furija' je samo nekoliko sati prije početka utakmice iznenada ostala bez izbornika Luisa Enriquea.

'Luis Enrique Martinez, izbornik naše nogometne reprezentacije, neće voditi reprezentaciju na večerašnjoj kvalifikacijskoj utakmici za EP protiv Malte', objavili su tada iz Španjolskog nogometnog saveza uz pojašnjenje:

'Razlozi su obiteljske prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje izbornikove intime.'

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

I dan danas, ne znaju se razlozi Enriqueova odlaska.

No, ono što španjolski mediji objavljuju ovog petka jest da se ne zna ni tko će biti na objavljivanju popisa kandidata za lipanjski ciklus kvalifikacija.

Za sad se nagađa da će to biti Roberto Moreno, Enriqueov dugogodišnji pomoćnik, koji je preuzeo vođenje momčadi na utakmici protiv Malte.

Međutim, čini se da se između redaka može zaključiti kako se Enriqueov povratak na klupu neće dogoditi, jer novinari Marce sugeriraju kako Abelardo Fernandez, dosadašnji trener Alavesa, uskoro raskida ugovor s klubom.

Sa samo jednim ciljem, preuzimanjem klupe Španjolske. Autori teksta navode kako je Abelardo dobar Enriqueov prijatelj te gotovo identičnih nogometnih razmišljanja.