PONOVNO ZANIMLJIV

Englezi opet zovu Bilića u Premiership

21.11.2011 u 11:22

Bionic
Reading

Slaven Bilić opet je postao tema engleskih medija. Otočki novinari pišu da je hrvatski izbornik spreman za dolazak u Premiership

Novinar tabloida The Sun Antony Kastrinakis piše da je konačno došlo vrijeme da Bilić dođe u Premieship nakon što je uspješno odveo hrvatsku reprezentaciju na Europsko prvenstvo 2012.

U tekstu se spominje hrvatska pobjeda pod Bilićevim vodstvom na Wembleyju protiv Engleske, zbog čega 'gordi Albion' nije otišao na Euro 2008.

Tvrdi se da je nakon toga hrvatski stručnjak imao ponude engleskih klubova (West Ham, Everton. Manchester City, Portsmouth, Fulham) te iz Rusije (CSKA), Njemačke (Schalke, HSV, Wolfsburg) i Ukrajine (Dnjipro), ali da je ostao na kormilu reprezentacije.

Zatim je stigao neuspjeh jer se u kvalifikacijskoj skupini opet s Engleskom nije plasirao na SP u JAR-u, ali je svejedno ostao na klupi nacionalnog sastava. Novinar napominje da mu ni u ovim kvalifikacijama nije bilo sve idealno i da su mnogi tražili njegovu glavu nakon poraza u Grčkoj.

Na kraju je u dodatnim kvalifikacijama Hrvatska izbacila Tursku kojoj je izbornik bio Guus Hiddink te je on njega ostavio bez posla.

'Bilić i Hiddink toplo su se zagrlili nakon završetka dodatnih kvalifikacija. Uskoro bi to mogli napraviti i kao suparnički treneri u Premiershipu', zaključio je novinar The Suna.