trebaju poraditi na ovome

Engleski izbornik Gareth Southgate najavio sraz s Italijom u finalu Eura i iskreno priznao gdje njegova ekipa ide u krivom smjeru

  • Autor: S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 11.07.2021 00:06
  • Objavljeno 10.07.2021 u 22:44

Izvor: EPA / Autor: Carl Recine / POOL

Gareth Southgate je najavio finale Eura 2020

Engleski trener Gareth Southgate rekao je da je najvažnije da engleski nogometaši u nedjeljnom finalu protiv Italije ne podlegnu emocijama i euforiji.

Engleska nije osvojila veliki turnir od uspjeha na Svjetskom prvenstvu 1966. godine, a zemlju je zahvatila prava euforija, a momčad Roberta Mancinija nema poraza u posljednja 33 meča i najteži su protivnici s kojima se Engleska suočila na turniru.

Southgate je rekao da nije potrebno razmišljati o promjeni pristupa za okršaj na Wembleyu.

'Ne radi se nužno o tome da idete bolje. Ključno je postići svoju normalnu razinu. Mnogo reprezentacija u finalima završi s lošim učinkom', rekao je na konferenciji za novinare.

'Radi se o prenošenju onoga što radite na terenu za trening u utakmicu. Ova je utakmica sada drugačiji taktički izazov i za to se moramo pravilno pripremiti. Poštujemo protivnika, talijanski igrači su fantastični, imaju dobar taktički plan, imaju iskusnog trenera i u nevjerojatnoj su seriji. No, mi imamo svoje adute', kazao je Southgate.

On je priznao da je razmišljao o naslovu prvaka, ali rekao je da je od vitalne važnosti da njegovi igrači planove proslave izbace iz uma.

'U pozadini svog uma uvijek morate imati malo vizije o tome kako biste voljeli vidjeti kraj i to odigrati. Ali stvarnost je da se morate usredotočiti na procese i usredotočiti se na izvedbu i to je ono uvijek smo radili s ovom ekipom. Ako počnete razmišljati o kraju, vjerojatno idete u pogrešnom smjeru.'