iskreni Trippier

Zvijezda Engleske uoči finala Eura otkrila svima što im je izbornik rekao u svlačionici na poluvremenu, a na znakovit način dotakao se i Dalićeve Hrvatske

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 09.07.2021 09:51
  • Objavljeno 09.07.2021 u 08:15
Bionic
Reading

Nakon što je engleska nogometna reprezentacija u polufinalu Eura nadigrala Dansku 2:1 više se nitko ne zamara time na koji su način to napravili

Nakon velike pobjede na Wembleyju, kojom je engleska nogometna reprezentacija prvi put u povijesti izborila plasman u finale Eura, najviše se govorilo o sumnjivom penalu u produžetku.

No čim su Englezi proslavili plasman u finale, okrenuli su se pripremi utakmice protiv Italije u nedjelju.

Ali da je utakmica protiv Danske, koja je povela u 20. minuti golom Mikkela Damsgaarda iz slobodnog udarca, bila jako stresna i teška, baš nitko ne skriva.

Englesku su u finale odveli autogol Simona Kjaera u 39. minuti te već spomenuti sumnjivi penal 104. minuti koji je realizirao Harry Kane.

Zanimljivo je bilo čuti što je engleski izbornik Gareth Southgate rekao svojim igračima na poluvremenu, kada je rezultat bio 1:1.

'Rekao nam je da smo u dobroj poziciji, da igramo dobro i da je riječ samo o strpljenju, s loptom ili bez nje. Rekao nam je da nastavimo raditi iste stvari na terenu. Imamo sjajnu momčad, a Gareth je bio jednako pozitivan kao što je uvijek. Ukratko, kazao nam je da budemo strpljivi i da će šansa doći. To je bilo sve! Tražio je od nas da dobro čuvamo loptu i budemo hrabri', kazao je novinarima engleski reprezentativac Kieran Trippier, inače igrač Atletico Madrida, koji se prisjetio 2018. i poraza u polufinalu na SP-u od Hrvatske.

'To je utakmica koju smo svi zaboravili. Prošli smo zaista dugačak put od polufinala u Rusiji do danas, a uz sve to u odnosu na 2018. sada imamo toliko dobrih novih igrača… Mislim da smo od Svjetskog prvenstva napravili velike korake. Dajemo sve od sebe, ne paničarimo, mirni smo i zajedništvo u momčadi je nevjerojatno. Sve je to iskustvo i sposobnost kontroliranja utakmice. Tijekom godina smo toliko toga naučili iz iskustva koje smo imali. Bili smo u dva raspucavanja penala nakon Rusije, bili smo i u produžecima. Proći kroz taj trenutak protiv Hrvatske bilo je učenje', kazao je iskreni bek Atletico Madrida.

  • +30
Engleska - Danska, polufinale Eura, 2021. Izvor: EPA / Autor: Andy Rain / POOL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal