O DERBIJU

Emotivna navijačica Hajduka: Recimo si istinu…

23.03.2014 u 12:27

  • +7

MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

Učinila bih sve za svoj klub. Ali,budimo realni na trenutak,moramo znati priznati svoju pogrešku. Čak i meni, kao navijaču istog kluba,digne tlak kad moji kolege počnu pljuvat po sudcu, a zanemare sve ostalo

Tako piše korisnica XoXoXo, s portala Tribina.hr, koja je na emotivan način, svojstven Torcidi i navijačima Hajduka, napisala što misli o derbiju. Analiza utakmice pisana je na dijalektu, ali kako bi se očuvala izvornost teksta, tako ga i objavljujemo:

Tribina.hr

je community portal koji okuplja sve zaljubljenike u nogomet i sport koji su tražili mjesto na kojem bi mogli izraziti svoje mišljenje. Kroz svoje analize članovi communityja pišu o svim nogometnim i ponekim sportskim aktualnostima, uz kritički osvrt i jedinstveni pogled na događanja. Druge poglede o ovoj temi pročitajte OVDJE.

'Ja, eto, neman što za reći, osim; čestitam!
Iskreno,niti sam vidila je li bio penal ili nije, niti me briga; kasnije sam vidila neke greške sudca, na kraju krajeva svi smo ih vidjeli - i smetaju me, nerviraju, bodu i mučit će me dok ne počne sljedeće prvenstvo, ali osobno razmišljam na način: Da smo igrali dobro, te greške nas ne bi zaustavile.

U igri nismo pokazali ništa čime bi mogli konkurirat Dinamu, bar ne sad, u ovom trenutku. Bilo je tu dosta grešaka, šta taktičkih, šta slučajnih, šta sudačkih, nije isključeno ni da su igrači bili u svojevrsnom strahu jer su imali kompleks da moraju opravdat 5:0 iz Kupa. Tu je još i pritisak samog derbija, navijači nemaju mala očekivanja... Mislim da smo zaslužili poraz, realno je, Hajdukova ekipa je još premlada i preneiskusna da bi mogli išta očekivat od nje još bar dvije godine. S druge strane tu je Dinamova ultra momčad koju u velikom dijelu čine reprezentativci, a kada malo potpomognu sudci pobjeda je, blago rečeno, nemoguća misija.

Nedavno sam čitala o serijskoj pogrešci u svakom navijaču Hajduka, da za svaki svoj poraz,neuspjeh ili vlastitu pogrešku krivimo sporedne igrače - točnije sudce, Mamića, Šukera i njima slične.

Ja volim Hajduka, svom svojom dušom, srcem, umom, tijelom, svakom stanicom i svime što me čini čovjekom, ubila bih i umrla za svoj klub, dala do posljednje kune da se digne na noge, učinila bih osobno sve u svojoj moći da vratim Hajduk i hajdučko srce, da bar na trenutak vidim BBB-e kako se tresu od straha kad vide Torcidu, da vidim suzu u Mamićevom oku kad jedanaest lavova digne pokal na punome Poljudu. Učinila bih sve za svoj klub.

Ali, budimo realni na trenutak, moramo znati priznati svoju pogrešku. Čak i meni, kao navijaču istog kluba, digne tlak kad moji kolege počnu pljuvat po sudcu, a zanemare da se igrači prošetavaju kroz teren, da se vuku k'o babe, da realizacija ne valja, da se gube baluni na centru i slično. Mrzim HNS i mafiju, ali nije realno okrivljavat njih za svoje gluposti niti su oni u svim slučajevima opravdanje za naše greške.

Tako je i danas. Pomirimo se, nismo igrali dobro, griješili smo, vukli se, plazili i nije išlo. Sudac je u ovoj situaciji 1/3 problema i ne treba na njega svaljivati svu krivicu, jer i mi imamo masla na glavi. U principu, lakše je svalit krivicu na nekog drugog i ponašat se kao da smo najbolji ali nas netko drugi sprječava da to i dokažemo. Vratimo se u realnost; Hajdukov prosjek momčadi je 21,5 godina! Ne možemo očekivati od momaka od kojih pola nije mutiralo da se nameću nekom tamo Dinamu. Hajduk će narast i odrast, kao i navijači. Mi ćemo uvijek stajat iza svog kluba, i u radosti i u plaču, možda se nećemo uvik ponašat onako kako je za klub najbolje, ali ćemo uvijek imat dobre namjere i uvijek ćemo vjerovat u svoje male tiće. Dinamu skidam kapu,OVAJ PUT ste bili bolji!

VAŠA VIRA VAŠ SPAS! NIKAD PORAZ,SAMO LEKCIJA! HAJDUK IZNAD SVEGA,TORCIDA ISPRED SVIH!'