'kuha' se veliki transfer

'El Tigre' odlazi iz Monaca; turski će ga velikan učiniti najskupljim nogometašem u povijesti

19.07.2019 u 14:30

Bionic
Reading

Radamel 'El Tigre' Falcao (33) jedan je od najubojitijih napadača, sjajni je Kolumbijac u posljednjih deset sezona promijenio pet klubova. Posljednje tri sezone Falcao je kapetan Monaca, ali čini se kako ga ambicije kluba iz Monte Carla više ne zadovoljavaju

Turski mediji razotkrili su senzacionalni transfer kojeg u tajnosti priprema Galatasaray. Iako je financijska kriza posljednjih sezona uzdrmala najveće turske klubove ipak je onim najjačima ostao još pokoji milijun eura za zvučna pojačanja.

Tako su i čelnici Galatasaraya krenuli u lov, njihov je cilj Radamel Falcao (33). Sjajni kolumbijski napadač već se zasitio Monaca, bez obzira na to što je kapetan momčadi i klupska legenda. Monaco je u velikim financijskim problemima, europskih ambicija nema, pa tako ni izazova za 'El Tigrea'.

Uz sve to je Galatasaray poslao nemoralnu ponudu, nudi mu čak sedam milijuna eura po sezoni. Pola tog iznosa riješili bi novi klupski sponzori kao dar navijačima. Ostvari li se ovaj transfer, Radamel Falcao bi postao najplaćeniji nogometaš turske lige u povijesti. Do sada je rekord držao netom umirovljeni Robin van Persie koji je od Fenerbahčea dobivao pet milijuna eura.

  • +3
Liga prvaka: Atletico - Monaco Izvor: Profimedia / Autor: Guille Martinez/Cordon Press

Jedini problem u cijelom transferu Radamela Falcaa u Galatasaray predstavlja njegov ugovor s Monacom za koji je vezan do 2020. godine. Turci su spremni platiti odštetu 'kneževima', ali u ovom trenutku ne žele 'istovariti' 10 milijuna eura koliko Monaco traži za svog veterana.

Falcao je u karijeri igrao za River Plate koji ga je 2009. za samo šest milijuna eura prodao Portu. Tu se igrački afirmirao te je 2011. otišao Atletico Madrid za 40 milijuna eura. Odigrao je dvije sjajne sezone za 'rojiblancose' pa ga je Monaco 2013. godine otkupio za čak 60 milijuna eura što je u tom trenutku bio rekordan transfer. U međuvremenu je 2014. i 2015. proveo na posudbama u Manchester Unitedu i Chelseaju, da bi se 2016. godine vratio u Monaco.